Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za plevel?

Od: janovec odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, zahradu mi totálně obsadila tato rostlina, která zadušuje trávu. Chtěl bych si s ní nějak poradit, ale potřebuju vědět co to je a abych zjistil, jakými prostředky proti ní bojovat. Poradí mi prosím někdo?

foto je zhora i zdola

Co je to za plevel?
Co je to za plevel? #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Bolehlav plamatý to nebude, to je jiný chlapík, dorůstá výšky 2 - 3 metry. Tohle je proti němu drobeček.

Podle těch semeníků bych zařadila rostlinu spíš mezi nějaký kakost nebo pumpavu. Jaga.

hodnocení

2x

Paní jaga má pravdu. Jedná se o pumpavu obecnou.Na 1.fotu jsou krásně vidět i její plody.

host
hodnocení

1x

Šikovným dloubákem, například velkým plochým šroubovákem píchnout vedle středu rostliny, zapáčit až to křupne a celá rozplazená kytka se i s kořínekm dá krásně vytrhnout celá a kolem je najednou volné místo.

Nebo se dá šroubovákem objet kolem dokola v trávě a nadzvednout do všech stran rozlezlé stonky, chytit je všechny do ruky a pak najít střed, kde je kořínek a něčím vydloubnout. V tvrdé zemině šroubovákem nebo kramlí, v sypké zemině stačí i nějaký pichlák napřílad stanový kolík, nebo cokoliv, co se dá zapíchnout do země.

janovec
hodnocení

což o to, já je vyndavám dloubákem, ale jejich schopnost zaplevelit je výrazně vyšší než moje je vydloubat, proto zjišťuju, co přesně je to za plevel a zda proti němu nepoužít nějaký selektivní herbicit například

jofa*
hodnocení

0x

Možná bolehlav palmatý (jedovatý). Bofix by to měl zvládnout.

doplněno 10.05.19 13:29:

oprava: ...plamatý

doplněno 10.05.19 13:33:

Nebo kerblík lesní.

Co je to za plevel? #3

jp
hodnocení

0x

Taky to mám na zahradě, nikdy před tím jsem si toho nevšimla. Má to kořen 10-15 cm, takže, přežije i velké sucho.

janovec
hodnocení

moc děkuju o identifikaci, teď jdu zjistit, co na Pumpavu funguje, díky moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]