Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Violka vonná nebo violka lesní?

Od: janicka odpovědí: 3 změna:
Ahoj, prosím o radu zda je to violka vonná nebo violka lesní, omlouvám se, je již vylisovaná, ale prosím o alespoň pokus rozpoznat. Diky
Violka vonná nebo violka lesní?
Violka vonná nebo violka lesní? #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Pokus: lesní, zdá se mi mohutná. Trhala jste kde? Voněla, nevoněla?

doplněno 09.05.19 18:01: Lesní na rozdíl od violky vonné vytváří lodyhu, proto je záměna méně pravděpodobná. Pozor nerozumím tomu vůbec, jsou tu jiní co poradí ale chtěla jste pokus a já to zkusila.
janicka
hodnocení

Trhala jsem ji u cesty, do ted jsem myslela ze je to klasicky vonna, ale ty listy mi tam nesedi, nebo muze mit i vonna takove listy?

hodnocení

0x

Violka vonná to rozhodně není. Má delší řapíky, špičatější tvar listů než v. vonná. Mohla by to být violka psí, možná i srstnatá. Voněly květy v čerstvém stavu?

Jinak violek je u nás asi 30 druhů. Patří mezi ně i třeba i violka rolní či violka maceška, jsou to takové ty pestré minimacešky, které jsme jako děti trhávaly na poli v obilí. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]