Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O jaký druh pečárky jde a je jedlá?

Od: verakarova odpovědí: 3 změna:
O jaký druh pečárky jde a je jedlá? #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Správně je to PEČÁRKA RUMIŠTNÍ. Vyskytuje se všude tam, kde jsou známky lidské práce - kolem stodol, seníků, chlévů, pařenišť, skleníků, po příkopech, kolem skládek... Jeden rok jsem našla zraké velké plodnice ve slámě už 18. března.

Houba je masitá, je jedlá, často ale červiví. Vodu, ve které se opírá, zbarvuje do růžova. Oproti ostatním pečárkám má velice silné aroma (proto ji nemám moc ráda). Ale ostatním lidem chutná. Jaga.

liska5
hodnocení

0x

Já začnu. Někdo další mne případně usměrní. To jste našli na poli? Vypadá to jako Pečárka polní. Pak by byla jedlá a chutná a voněla žampionově.

Z pečárek jediná nejedlá, je Pečárka zápašná. Ta na řezu přechodně zežloutne, hlavně ve třeni. A při vaření vydává karbolový zápach.

figurek*
hodnocení

0x

přesně tyto nám rostly na zahradě pod hruškou. Já jsem je sbíral a babička je pak dávala do polévky.

Klidně je můžete sníst. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]