Nejste přihlášen/a.
Prosím vás,zná někdo druhy,názvy azalek,kvetoucích červen a déle?Našla jsem jen tři a bohužel všechny stejně růžové.Nuccio s lucky charm,Orchidea empress,Perla del verbano.,Pak snad,nejsem si jista popiskami-Nakaharae deep orange.,Nakaharae joseph hill.Sháním,něco nižšího a kvetoucího pozdně VI-VII,může být i Rhododendron,ale opravdu do 50cm..Pokud se někdo vyzná,budu ráda a za odpovědi děkuji..
To se ptejte nějakých zahradníků ze specializovaných okrasných školek. Třeba v Průhonicích. Výlet tam v době kvetení azalek a rododendronů, to je zážitek.
vím,vím,v Pruhonicích jsem před lety byla několikrát,ted se však nikam nedostanu..To jsem si říkala,jestli náhodou někdo nekupoval podobné..
Pozdní (červen/červenec) azalky jsou bohužel většinou růžové, ale jsou tu jiné růžové než na jarních azalkách - měkčí a zajímavější. Jinou barvu má třeba Summer Sun, skoro červená je Nuccios Wild Cherry, dvouraevné jsou Fantasia (má nové jméno Verbania), Haru No Sono, Shoka a naprosto výjimečná Martha Hitchcock.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.