Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Květy na borovici?

Od: hanys® odpovědí: 10 změna:

Zdravím,dneska jsem objevil na borovici zvláštní ůtvary,dají se nazývat,, květy,,?práší se z nich,asi pyl.

Květy na borovici?
Květy na borovici? #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ano, je to samičí květ.
liska5

Samičí je šiška, tohle jsou samčí prašníky, pokud z nich sype pyl...

jofa*

Pokud práší pyl je to samčí pylová šiška. Liska5 má pravdu.

liska5
hodnocení

2x

*mir*Moment, to jsou samčí květy, když se z nich sype pyl. Samičí je snad šiška, ve které jsou semena.

liska5

Borová šiška roste od toho ulepeného zárodku do dřevnatého stádia několik let.

hodnocení

0x

Ano, je to samičí květ. A je fakt krásný. *hej*

slideplayer.cz/...

liska5

Ano, to co je na obrázku, jsou zárodky šišek, ale to, co předkládá tazatel, to má poněkud jiný tvar a jsou to prašníky, byť v ranném stadiu je to podobné. Teda já to tak vidím. Pro mne je rozhodující, že se z nich práší pyl.

liska5
hodnocení

0x

Podle Wikipedie nejspíš Borovice Elliottova. Jsou tam v pravém sloupci vyobrazeny podobné samčí šištice.

hodnocení

borovici jsem kdysi přitáhl z lesa,mám 3 a druhá má menší a jinou barvu,šišky ještě neměla,budu sledvat jestli tam vyrostou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]