Nejste přihlášen/a.
Za prvé citrus potřebuje opravdu hodně světla a to i v zimě. Pak musíte také hnojit hnojivem na citrusy. Je těžké radit, ani jste nedal foto. Já mám citroník asi 4 roky a rodí krásné citrony. Momentálně na něm mám 10 už velkých citronů, 4 už jsou zralé a 3 jsem spotřebovala na vánoce. Trvá to sice dlouho než uzrají, ale uzrají a jsou velké a velmi dobré. Také se mi někdy stane, že nějaké listy opadají, ale zase obrazí. Občas pohnojím hnojivem tekuté železo. To když začnou žloutnout listy. Také mu zkracuji slabé větvičky. A celé léto ho mám venku. Ne na přímém poledním slunci, ale sluníčko na něj svítí odpoledne a pak až do večera.
To vypadá na nějakou mandarinku. Ale na úplně mrtvý stromek to také nevypadá. Moc to teď nezalévejte, protože už nemá žádné listy. Ale podle mne ještě obroste. Ale chce to opravdu někam na okno.
Tak to je asi limetka. Na fotce je to hodně špatně vidět. Ale to je jedno, postup je podle mne asi stejný. Ještě počkejte, jestli se ozve někdo další. A zdá se mi, že máte zeminu hodně mokrou. To také není dobře. Já zalévám, až když je zemina suchá. Klidně jednou za 3-4 dny. A pak zaleji dobře. Rozhodně nezalévat každý den, budou hnít kořeny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.