Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má Aloe Vera nějakou chorobu?

Od: jitkaf odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

Už přes rok pěstuji doma Aloe Vera dovezenou z Lanzarote. Z listů ji odkapává lepkavá tekutina. Je to, prosím, normální, nebo jde o nějakou chorobu? Jestli choroba, jak jí mám léčit?

Děkuji,

Jitka

Má Aloe Vera nějakou chorobu?
Má Aloe Vera nějakou chorobu? #2
Má Aloe Vera nějakou chorobu? #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zřejmě se jedná o červce (bílá vatička). Na Aloe vera se mohou vyskytovat. Červci vylučují ze zadečku lepkavou tekutinu (medovinu). Nutno je začít hubit (viz návod ve zdroji). *cert*:),:)
sukulenty.iplace.cz/...
zahradnickakucharka.cz/...

jitkaf
hodnocení

Moc děkuji za odpověď a za radu!

alena35002
hodnocení

4x

moje aloe to Měla taky, přikryla jsem kořeny mikrotenovým sáčkem A rostlinu jsem omyla ekologickým saponátem, ten je biologicky odbouratelný, omývala jsem jí vatovým tamponem. Stačila jedna kúra, je v pořádku.

jitkaf
hodnocení

Super děkuji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]