Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se zachránit thuje - houba?

Od: lenka143* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

máme něčím napadenou thuji, asi nějaká houba? Na větvičkách jsou měkké oranžové útvary až 2cm velké. Některé větvičky už mají jehličí hnědé. Existuje nějaký způsob, jak ji zachránit?

Dá se zachránit thuje - houba?
Dá se zachránit thuje - houba? #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

5x

Náhoda. Včera jsem jalovec čínský cca 4x4 m m (40 let starý) přesně pro tuto chorobu zlikvidoval. Dnes už je tam čisto. Zachraňovat ani náhodou. Loňský rok jen mírně a letos katastrofálně rozšířený. Pryč s tím.

Dá se zachránit thuje - houba? #3

hodnocení

4x

Rez hrušňová na jalovci

krejcovalenka
Dá se zachránit tuje napadena houbou.

jenicek*
hodnocení

0x
Zrovna předevčírem jsme objevili tuto houbu právě na tůjích. Všechny jsme dnes zlikvidovali tím že jsem je spálil. A nejsou ty "houby" nějak jedovaté?

tronali*
hodnocení

0x
My to máme taky. Myslíte ze se to neztratí?
Dá se zachránit thuje - houba? #4
jenicek*
O tom dost pochybuji. Pokud vám toho keře není líto tak bych jej ostříhal a spálil nebo se to rozleze a to bude problém odstranit. A pokud možno tak se toho nedotýkejte,může to být jedovaté!

floro*
hodnocení

0x
Rez hrusnova. A je jedine na jalovci, ne na thujich, nejcasteji prave na nejobvyklejším druhu Juniperus sabina (vsechny kultivary). Jde o houbu, ktera ma dva hostitele - prezimujici stadium na jalovci, na jare pak napada hrusne a na podzim se vraci zpet na jalovec. Minimalne ostrihejte vsechny napadene vetve a spalit, idealne odstranit cely ker a na misto vysadit kvetouci listnate kere a trvalky.

mám to na jalovci také, prosím o doplňující info - když zlikviduji keř, zbavím tím i nedalekou hrušeň napadení rzí, když nebude mít mezihostitele? děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]