Nejste přihlášen/a.
Čistě z morálního hlediska by se zbytečně trhat neměly, i když vás za to nikdo nepotrestá.
Pckop - když jsem ve škole dělala herbář, také jsem na podobný jev narazila. Některé rostliny jsou hodnoceny jako ohrožené, ale chráněné přitom nejsou. Z druhů, které se vyskytují v mém bydlišti, jsou to např. pipla osmahlá či ostrolist poléhavý.
Co jsou ohrožené rostliny, které nejsou chráněné. Prosím příklad.
Dobrá. Ildika, teď jsem si přečetl. že v tom je u nás docela chaos. Když jsem naposled dělal herbář, tak měl Žižka ještě obě oči.
Silně ohrožený, zákonem nechráněný. Pokud tedy není chráněná oblast, kde rostlina roste, můžete beztresně škubat. Záleží ne tom, jaký máte přístup k přírodě. Jestli kladný nebo stejný jako odpovědné(í) orgány(i)
Čtu na netu: Hadí mord šedý je silně ohroženým druhem. V minulosti rostl dosti hojně na jižní a severní Moravě, vzácně pak ve středních a severozápadních Čechách, dnes dosti roztroušeně na jižní a severní Moravě.
V Čechách již přes 30 let nezjištěn.
Z toho opravdu sám vidíš - netrhat. Udělej jen pěkný snímek a vlož ho na poradnu, abychom se potěšili i my ostatní. Bez trhání! Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.