Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit co si mám počít, když mi nedávno vysazené ( konec května) tůje Smaragd najednou začaly odpspoda a zevnitř žloutnout. Velice nerada byh o ně přišla. Myslím že zálivku nezanedbáváme. jsou obsypány i dřevěnými štěpky pro lepší udržení vlhkosti a zabránění růstu plevele, ale přesto začaly žloutnout.
Děkuji za radu
tůje jsou velmi tvrdým zahrádkářským oříškem, buď jdou a nebo nejdou, nejlepší je použít při výsadbě zahradnický substrát, nebo velmi kvalitní půdu(nejlépe s příměsí rašeliny, ale zase né moc) doporučuji sundat i tu síťku a zálivka MUSÍ být opravdu vydatná, minimálně 15 litrů denně, nejlépe ráno 10 litrů a večer 5 možná i 10 dalších. v horku nelít na rostlinu vodu (mluvím o těch metrových nejběžnějších velikostech) také je dobré nekupovat rostliny s vyschlým balem, je dobré si je kupovat, když je má prodejce ve stínu, nebo z té bedny odstranit pár horních a vzít si spodnější
když už vám žloutnou, tak snad zvýšit zálivku, popřípadě si kupte hnojivo na jehličnany, jestli nechybí nějaký stopový prvek...
Všechny tuje v hoby marketech jsou strojově ´vyrývány´ a velké množství jich má porušené kořeny! Jsou tak předem odepsané.Kupovat jen u ZAHRADNÍKA! Já koupil v obi 30 ks a 90% jich přes veškerou péči uschlo!
Až uznáte za vhodné ,že je tujka po smrti-vyryjte ji,odstraňte zeminu a mrkněte se na kořeny.A bude jasno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.