Nejste přihlášen/a.
U našich u bytovky se dvěma vchody mají hrozný trávník, v podstatě se nedá o trávníku mluvit. Jak založit trávník, když není možnost ho pravidelně zalévat? Napadlo mě, jestli nepřimíchat do půdy hydrogel, ale třeba je to blbost.
Hydrogel není levná záležitost,ani ta neudrží trávník bez zalévání.Existuje možnost po provzdušnění tohoto pozemku na něj nasypat směs kompostové zeminy smíchané s 10% jemného písku,nebo i mlettým dolomitickým vápencem a na trávník rozhodit tak 2 cm.Na něj rozhodit semeno trav a po zavlažení zaválcovat.Pokud se nechá semínko trochu předklíčit,je celý proces rychlejší.Rozhodně první dny se v žádném případě neobejdou bez občasného zavlažení.Samozřejmě více,pokud budou velká vedra bez deště.
JABRAKA
To si u té bytovky nedokážu nějak představit, jak by to fungovalo s tím zavlažováním, ale to nevadí. Byl to jen nápad. Já tam nebydlím, tak si to budou muset nějak pořešit sami. Oni to na podzim v rámci brigády překopali a dali travní semeno a na jaře je tam jenom plevel. Vždycky se to tak dělalo, že se nezavlažovalo, dřív travní semeno vzešlo, to samé u babičky, taky se nezavlažovalo a trávník vzešel, hold nyní jsou jiné závlahové podmínky.
Ještě se vracím k tématu.Pozemek u bytového domu nemusí být vlastníků.Pokud je obecní,tak je obec povina tyto trávníky uvést do slušného stavu.Vím,že v dobách extrémního sucha,kdy je dokonce zakázáno zalévat,je taková údržba nemožná.U nás proběhla v polovině loˇnského roku rekonstrukce ulice,zřízené nové prkovací stání a nové chodníky.Okolo te ještě dnes vypadá jako poušť.Celý terén okolo stavby byl sice srovnán a zasypán novou ornicí,dokonce byla rozhozena i travní semínka na všech holých plochách.Ovšem asi se jen nakrmili ptáci.Trávník vůbec nevzešel.Před našimi okny je malý trávníček a dokonce i pár květin.Zalévat to obec nemíní.Tak jsem trávníku pomohl tak,že nastřádám vodu z oplachu nádobí,z koupelny a zajdu před dům a trochu přírodě pomůžu. Nabírat vodu přímo z vodovodu nemíním,protože za kubík platíme 80 Kč.A také za stočné.Také už je posekábn a je slušný.
JABRAKA
Patří to k bytovce, je to malá obec o nějakých 1000 obyvatelů. Jak jsem psal, byl to jen nápad, musí si to pořešit sami, možná to nechají tak, nadpoloviční většina obyvatel bytovky jsou důchodci, druhá část jsou lidi, kteří se tam nějak přistěhovali - družstevní bytovka se stavěla svépomocí na začátku 70 let. No nějak to dopadne Třeba můj tatka říkal, že mu je to jedno, at si s tím dělají co chcou. Tož tak. Jinak u nás vychodí voda na nějakých 86 kč. Ale to jen pro zajímavost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.