Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakási houba - smrž?

Od: bores odpovědí: 6 změna:

koupil jsem mulčovací kůru a vyrosto z ní toto, je to smrž?

Jakási houba - smrž?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano, je to smrž a přímo ukázkový.

doplněno 27.04.19 14:10:

Několik druhů jich není, to, co se vyskytuje u nás, jsou jen variety Smrže obecného. A nejedlého ani jedovatého smrže neznám.

bores
hodnocení

Je jich několik druhů - je to jedlý? (nemyslím jednou :), )

kepler*
hodnocení

2x

Ano, je smrž. Teď u nás roste jen smrž obecný a kuželovitý. Všechny druhy smržů jsou jedlé a výborné.

hodnocení

2x

Závidím Vám, je to pěkný kousek. V roce 2016 mi vyrostl jeden před domem, také z mulčovací kůry a další asi 4 dole na zahradě u udírny. Tam jsem mulč nedávala, tak nevím, jak se tam vyrojily.

Rok 2017 - byla jich plná zahrada, mezi okrasnými keři a stromky. Celkem asi 10 - 12, jeden jsem přehlédla a sešrotovala sekačkou.

Loni jsem netrpělivě čekala - a nic. Letos taky nic. Je to asi tím velikým suchem, plodnice nemají z čeho čerpat vodu, takže vzhledem k suchu nevyrostou. Je to škoda, udělala jsem je tehdy po čínsku a byla to neskutečná dobrota. Jaga.

liska5
hodnocení

0x

A kůru ještě párkrát prohlédněte. Mohou tam vyrůst další plodnice. Taky jsem chodila na smrže na kůru pod rododendrony. A tenhle je velký! Já nacházela jen tak do 6cm.

jozeflukac
hodnocení

0x
Dobry den. Ja jich mam v mulcovaci kure 17!
Co z toho uvarit? Da se to i susit?
Jak velka houba se ma posbirat aby neshnila?
Nejvetsi ma cca 12 cm. Diky za radu.
JL
Jakási houba - smrž? #2
Jakási houba - smrž? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]