Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jmenuje rostlina

Od: rodic odpovědí: 13 změna:

Kdysi jsme měli doma rostlinu a já nevím jak se jmenuje. Mělo drobné fialové květy podobné tvarem orchidei, v půdě měly hlízky. Poradíte?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Honzík

doplněno 19.04.19 07:34:

Feraxi, hlíza se vyndávala z květináče.

rodic
hodnocení

Neboli Achimenes. Už jsem na to přišel taky, ale díky.

sebod*

No, vida. Tak maminka měla pravdu...

sebod*
hodnocení

0x

A nebyla to orchidei? Pleione?

rodic
hodnocení

Není to ono. Ty hlízy byly vyloženě v půdě, nevylízaly, květ byl tmavý, uprostřed podobně jako Pleione kropenatý. Ale jinak díky. Mamka říkala, že to byl Honzík, ale co jsem se díval na netu, tak Honzík vypadá úplně jinak.

sebod*

Kdy to kvetlo? Hlíza byla v zemi i přes zimu? Nebyl to některý z kosatečků?

rodic
hodnocení

Hlíza se myslím vydělávala, květy se tvořili postupně, tak jak je to třeba u fialek. A je to pokojovka. A mělo to jednotlivé květy.

rodic
hodnocení

@sebod Asi je to tato rostlina. Sice si ji pamatuji malinko jinak, ale jak vím, tak paměť může být zrádná.
rodic
hodnocení

Odkaz se někde ztratil, tak ho dávám znovu.

google.com/...

Co to znamená, když se hlíza vydělává?

hodnocení

0x

Možná nějaké fuchsie?

rodic
hodnocení

Fuchsie nemají hlízu.

liska5

Že by brambořík?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]