Všechny zdravím, Prosím o radu Mám jezírko zhruba na jeden a půl kubíku vody a v něm asi 12 rybiček nějaké rostliny. Vyzkoušel jsem spoustu filtru přípravků proto abych neměl špinavou vodu ale stále se nedaří. Pořídil jsem tedy UV lampu 9w ponořil i s čerpadlem do vody a výsledek nulový. Celé loňské léto jsem to měl puštěné lampu jsem měl koupenou novou Takže by měla být plně funkční kde dělám chybu prosím o radu.
Poddimenzovaný filtr? Na jednom a půl kubíku vody jsem měl pískovou filtraci na 16 kubíkový bazén. A stejně byla voda Kalná
floro*
Piskovy filtr je o nicem. Bazen udrzuje predevsim chemie, pisek pak pouze udrzuje mechanickou cistotu. U jezirek funguje filtr nejen mechanickym istenim, ale hlavne na zaklade cinnosti mikroorganismu, ktere osidluji rizne aplne v jednotlivych segment filtru. Ty odcerpavaji z vody nadbytecne ziviny a rasy se v jezirku pak nemaji cim zivit. Lampa pak je pridavek k temto filtrum, protoze zabiji rasy a jine morg., kzere se pak docistuji ve filtru. Takze zvolit vhodny filtr o vhodnem vykonu v soucinnosti s lampou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.