Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

UV lampa v jezirku

Od: fibi® odpovědí: 5 změna:
Všechny zdravím, Prosím o radu Mám jezírko zhruba na jeden a půl kubíku vody a v něm asi 12 rybiček nějaké rostliny. Vyzkoušel jsem spoustu filtru přípravků proto abych neměl špinavou vodu ale stále se nedaří. Pořídil jsem tedy UV lampu 9w ponořil i s čerpadlem do vody a výsledek nulový. Celé loňské léto jsem to měl puštěné lampu jsem měl koupenou novou Takže by měla být plně funkční kde dělám chybu prosím o radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Lampou se ozařuje voda,proudící do filtru.Na cestě je kus průhledné trubky,která UV nezadržuje avoda po ozáření je zbavena živých .(řasy,bakterie).

Ale kaly a zbytky nečistot stejně chytá pískový filtr,

JABRAKA

floro*
hodnocení

0x

Poddimenzovaný filtr. Tam je zakopadný pes.

hodnocení

Poddimenzovaný filtr? Na jednom a půl kubíku vody jsem měl pískovou filtraci na 16 kubíkový bazén. A stejně byla voda Kalná
floro*
Piskovy filtr je o nicem. Bazen udrzuje predevsim chemie, pisek pak pouze udrzuje mechanickou cistotu.
U jezirek funguje filtr nejen mechanickym istenim, ale hlavne na zaklade cinnosti mikroorganismu, ktere osidluji rizne aplne v jednotlivych segment filtru. Ty odcerpavaji z vody nadbytecne ziviny a rasy se v jezirku pak nemaji cim zivit. Lampa pak je pridavek k temto filtrum, protoze zabiji rasy a jine morg., kzere se pak docistuji ve filtru.
Takze zvolit vhodny filtr o vhodnem vykonu v soucinnosti s lampou.

hodnocení

0x

a rybičky dělají ve vodě bordel,jak máte hluboké jezírko?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]