Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zabránit kočce aby hrabala v záhonech,WC

Od: karlosdos* odpovědí: 52 změna:

Sousedova kočka nám chodí vykonávat potřebu do záhonů.Jak -čím zabránit ,aby tam hrabala, Nemůžu tam ani pěstovat mrkev.Sousedovi je to jedno,k němu nejde.Je to zahrádkářská kolonie ve městě.

52 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

6x

Je to i nesnesitelný smrad a je to hodně dávno když od sousedů pravidelně chodila dělat potřebu, kde se na zahradě sedávalo. Udělal jsem sklopec, dal návnadu a ráno odvezl kočku 50 km daleko do vsi a vypustil. Sklopec se nechá za pár stovek koupit. Než denně čuchat ten smrad, tak se to vyplatí.

doplněno 12.04.19 10:26:

Doplním, že 10 km je málo, to se za 14 dnů i dříve vrátí domů.

re4zon
Hezky navod k trestnemu cinu.
pout

Chudinka mourek, 50 km, to už potom nenašel svoje lidičky.

A co potom majitel kočky?Nedovedu si představit,že mě nekdo odveze mazlíčka 50 km daleko,pěknej hnus !

jofa*

Jofa. Často jsem majitele upozorňoval, že nebudu překračovat a uklízet výkaly na zápraží a doplňovat ryby v zahradní nádrži, kde s oblibou chytala ryby. Svoji kočku samozřejmě neuhlídal a plašení přinášelo pouze tragické následky, protože vyplašené kočky skákaly rovnou pod auta na frekventované silnici za plotem. Zmiňované kočce jsem dal volnost jakou ani doma u majitele nepoznala. Když si pořizuji zvíře, tak se také musím o něj řádně postarat. Psa taky nikdo nenechá volně pobíhat po ulicích a cizích zahradach.

@jofa - Zmiňované kočce jsem dal volnost jakou ani doma u majitele nepoznala.
Myslíte? Tak se tím utěšujte dál.

Odvézt jste měl souseda *smich*

re4zon
Jofa, tohle je presne zpusob, jak spatne skoncit. Mas jedine stesti, ze je soused asi mekky nebo je mu to jedno. Mne nekdo sahnout na zvire nebo dite, asi by to bylo posledni, co by tou rukou udelal. Jinak skvele reseni situace, doufam zecti nekdo odveze treba deti do lesa mimo civilizaci, az vlezou parkrat kam nemaji.
jofa*

re4zon: Ještě by mi měl tenkrát poděkovat, že neskončila pod koly aut, jako dvě jeho kočky předtím a snad se někde ve vsi dožila pěkného stáří. Když se o zvíře nedokáže postarat a nechá to ať si dělá kde chce co chce , tak takovému člověku zvíře nepatří do ruk. Jinak vaše přirovnání je úsměvné.

Plně s Vámi souhlasím proč se nechat terorizovat kočkou.Já takto odvezl už tři.Značkovali kolem našeho posezení

re4zon
Necha delat kde chce co chce, to je pekny blabol. Kocka neni pes, aby byla na voditku.
jp

Jofa - odvezla bych tě na Sibiř a tam vypustila. Nesnáším lidi co ubližují kočkám. Kočka je čistotná, proto si výkaly vždy po sobě zahrabe a to velmi pečlivě. Tak přirozeně hledá kypré místo, kde se dá hrabat, což bohužel bývají záhony . Vím, že

je to k naštvání, taky se mi to stává od sousedovic mourka, ale ještě ho přikrmuji, je Boží. Před barákem mi zase serou

psi a jejich majitelé sledují jestli je někdo nesleduje. Když hnu záclonou tak rychle prchaj. Sypu tam chilli koření, možná to trochu pomáhá.

jofa*

jp: Pokud si budu moci vybrat místo, tak raději do Tibetu. Vezmu si sebou foťák a udělám si překrásné snímky. Jinak se mýlíte, že to po sobě vše zahrabe. Na trávě jen máchne prackama a jde pryč. Ten neskutečný smrad čucháte kolik dní. Jinak žádné kočce jsem v životě neublížil. Jak jsem psal výše, zachránil před jistou smrtí a to přejetí autem dříve či později. Majitel byl ten kdo je likvidoval pod koly aut a to tím, že je chová v místech kde je jen otázka času kdy kočka přijde o život.

jofa*

A když jsem se tak rozepsal tak ještě přidám. Je tomu asi dva roky a co vidím, s pootevřené kůlny na zahradě vyšla kočka se třemi koťaty. Koukala kde co by sežrala. Dal jsem jim misku s mlékem (teď nevím jestli to koťata mohou) a v okamžiku byla prázdná. Nechal jsem je v klidu odejít. Ještě jednou jsem je viděl a více nikoliv. Vedle zahrady jsou frekventované silnice. Bůh ví, jak skončily.

72mona3*

Jofa - žádná silnice není dost daleko od nejbližší kočky. Můžete si namlouvat, že jste je zachranil, ale kočka je vázána na své teritorium, jejím převozem jste ji odsoudil k pomalé smrti strádáním. Ne každá se totiž dokáže uživit sama a ne každá má štěstí na nalezení nového domova. V takovém případě je smrt pod koly aut mnohem přijatelnější (humánnější). Pokud se pomalu neutrápí, může mít "štěstí" na psy, myslivce, (opět) auta, (opět) lidi, kteří v ní vidí jen smradlavého přenašeče nemocí... Už jste viděl, jak kočku posekli? Z dálky to vypadá komicky, skotačící šťastná kočka na čerstvě posečené louce... Opravdu, skvělé vyhlídky pro "zachráněnou" kočku. Gratuluji. Jste opravdový kočkomil. M.

jofa*

mona3: Stále jsem na tom se svědomím lépe než ti, kteří koťata svého mazlíčka topí ve vodě, nebo v pytli mlátí o zem. Takových jsem zažil ve svém životě spoustu. Těm prosím řikejte kočkomilové. Já kočky, koťata nezabíjím, jako mnozí chovatelé.

jofa*

Oprava: "chovatelé"

72mona3*

Svědomí? Co to je? Jsou to hranice, které má každý jinde. I usvědčený zločinec prohlásí: "já mám svědomí čisté." ;) Klidně tu můžeme probírat všechny nepravosti, které na světě jsou, ale momentálně jde o činy jednotlivce - tedy vás. A konkrétně u vás platí: kočku jste sice neviděl umírat, to ale neznamená, že přežila. Jde jen o váš čistý stůl. Tedy spíš koberec, pod který se "problém" zametl... *fn*

jofa*

Škoda času odpovídat.

72mona3*

A přesto si to nemůžete odpustit...*frajer*

petra*

Jak by Vám bylo kdyby jen tak někdo odvezl Vaše dítě někam daleko! Budete se cítit dobře zrůdo?

007cz
hodnocení

3x

Také velmi učinné,,,,, zbrane-vzduchovky.cz/...

re4zon
Presne. Nejvic na debily, bohuzel ne legalni. Jdi si trollit nekam jinam sasku. A skoc do zdi.
jp

Jak to, že na tomto portálu se cenzuruje kde co, ale rady jak zabít, týrat kočky nikomu nevadí? Kočka není nic míň než pes !

111®
hodnocení

2x

je to její přirozené chování, jak si oblíbí místo je problém, jedině plašit..

asd1
hodnocení

2x

Čidlo pohybu s časovačem na pár vteřin, pračkový el. ventil a hadice s kropítkem - jak tam kočka vleze tak jí to poleje. Jednoduché a funguje.

hodnocení

1x

I mrkev potřebuje hnojit.

karlosdos*
hodnocení

To jo,ale dostane se Vám do těla parazit s kočíčích hoven a ten se právě přenáší do těla člověka přes mrkev.

Tak mrkev nemohu ani zasít. Je to bezohlednost souseda ,to trvá již 40let.Má tam deset slepic,kočky, ptáci chodí na krmivo,potkani,ty mám v zimě já ve sklepě. Nasráno od ptáků všude,stoly lavice,houpačka. To je prosím zahrádkářská kolonie.Já jsem si udělal plot,ještě na mě byli všichni okolo uražený,co jsem si to dovolil.

Tak si tu mrkev umyjte *zed* Ale ne, jinak Vás chápu. Já kdybych měla kočku, která bude chodit k sousedovi a tomu to bude vadit, tak mu přinejmenším nabídnu, že tam ta hovna půjdu obden uklízet... a když bude slušnej, tak dostane i jednou za čas lahvinku. Ale jinak se té mrkve fakt nebojte, stačí vydrbat.

karlosdos*
hodnocení

Ona ta mrkev,nejde omýt,to je v ní ten parazit a dostane se člověku až do mozku.

Kdepak nějaká omluva,to ne,ještě byl 3 týdny uraženej,když jsem si tam udělal malý 70cm.vysoký plůtek,aby mi slepice nevyhrabovaly v záhonech. Oni vedle hráli karty v chatce a bylo jim to jedno.Vejce taky za celý rok nevidím ani symbolické jedno.Smrad a mouchya trus z ptáků tam ale musím snášet.Za špatné jsme ale my.Přitom si děláme své,jenom si tam chceme chvilku odpočinou z paneláku.Ostatní sousedy přes nás má ale zpracované,že jim nic nevadí.Oni také nejsou v přímém sousedství.

re4zon
A nevlezl ten parazit uz do mozku drive?

Karlosdos: Parazit žije v hlíně, nakazit se jím můžete pouze při nedostatečném omytí.

hodnocení

1x

Stříkala jsem starou voňavkou kolem dokola, když nebyla, tak jsem obětovala sáček mletého pepře. Jenom je potřeba vydržet déle než ta kočka.

Možná by pomohlo překrýt záhon třeba netkanou textilií.

hodnocení

1x

Zalévat. Pokud bude záhon zalitý, tak to kočku nebude bavit. Copak taková základní věc nikoho nenapadla? Kde je mokro, tam kočky nechodí, protože se jim to patlá.

72mona3*

Napadla.

A napadla vás spotřeba vody? Udržet hlínu mokrou je nadlidský úkol, zvlášť při nedostatku deště. A permanentní mokro mrkvi také neprospívá. M

samosato*
hodnocení

0x

Třeba nějak takto?

google.com/...

karlosdos*
hodnocení

to si koupím,ten odpuzocač chemický postřik,ale proč mám zase já platit za neurvalost,roztahovačnost a drzost souseda?

nic jiného mi nezbyde.

hodnocení

0x

@karlosdos - Je to bezohlednost souseda ,to trvá již 40let.
To už mají kočky dávno nárok na vydržení *smich*

Ale vážně - proč jste se nebránil už dřív?

karlosdos*
hodnocení

Nedá se bránit nechci být udavač.Slušnosti se nedočkám,jedině sehnat zahrádku jnde,ale nám se tam líbí.Je to v pěkném místě kousek od města v Jihlavě. Pozemek je města,platíme nájemné.Je nám s manželkou 67 let,sosedoví o 10let více.

hodnocení

0x

@karlosdos - Nedá se bránit nechci být udavač.

Pak ovšem nezbývá, než "mlčky trpět", když to vidíte takhle.

72mona3*
hodnocení

0x

V zahrádkářských koloniích často bývají kočky, které doopravdy ničí nejsou. Prostě se tam objeví a někdo je začne krmit. Po skončení sezóny se takoví nemajitelé seberou, odjedou a kočky zůstanou samy. Často pak vidíte nabídku na internetu, kde se pro ně hledá nový opravdový domov. Neštěstím je, že je to nekonečný koloběh. Jediným poškozeným jsou ty kočky a posléze lidé, kteří se jim snaží pomoci. A jako vedlejší produkt jsou samozřejmě všude kočičí výkaly, které jsou trnem v oku tomu zbytku "rekreantů" okolo.

Karlosdos, pořiďte si pořádný plot. Klasický drátěný, aby pod ním nebyla mezera. U nás se takto kočičí návštěvy omezily na minimum. Nepořizujte si ho, pokud kočky mohou využít jinou přístupovou cestu. Menší výdaje budete mít, pokud si ohradíte pouze malý prostor - záhonky se zeleninou. Chapu, že vám kočky vadí, ale vám vadí už i ptáci. Ti by tam přece byli pořád, i bez sousedů*nevi* M.

karlosdos*
hodnocení

Mně nevadí ptáci,mně vadí to,že jdyby tam nebyla ta drůbež a krmení, nebudou tam v takové hojnosti ptáci.

No,dnes jsem přišel na zahradu a mám tam zase od kočky hrabáno.Nemám tam el.abych tam mohl dávat nějaký plašič.

Jedině jestli ho přežiju ,souseda,ale možná umřu dřív než on.

host
hodnocení

0x

Kolega si podle jeho vyprávění kolem dokola a různě do záhonků s cibulemi a mrkví (každý prý asi pět krát dva metry) napíchal klacíky a mezi ně natahal křížem krážem a ještě do různých chumlů starou magnetofonovou pásku, aby se tam kočkáma pletla mezi nohy, tak mu chodily alespoň na okráj záhonu a do druhého záhonu s ředkvičkama. Při sklizni pásku zase smotal a uklidil. Je dost pevná a dala se kropit a nic z ní nepadalo, vydržela všechno. Takže je to neověřená rada, jenom jeden pán povídal...prý...

karlosdos*
hodnocení

Ale to je přece nesmysl,vždyť se do toho záhonu musí chodit zalévat okopávat pelet,jak by to vyrostlo? To bych to hodil hubu a zlomil si znovu nohu,Loní jsem tam uklouzl a mám dva šrouby v kotníku levé nohy.

asd1

Výš píšu o čidlu pohybu a stříkačce, když nemáš elektřinu tak potřebuješ ještě zdroj = baterku a měnič, příp. udělat to na 12V a napájet autobaterkou. Nebo udělat kočičí záchod a naučit jí chodit tam.. Střílet je nebudeš, sousedovi to je jedno, tak musíš vymyslet něco co kočku naučí kadit jinde a neublíží jí to...

karlosdos*
hodnocení

Dobrý díky.

verast*
hodnocení

0x

A co zkusit vysadit kolem plotu se souseden květiny, které kočky nemají rády? Třeba levanduli nebo routu. Můžete je pak i ostřihávat a pokládat mezi řádky. Můžete také zkusit do záhonků postavit několik misek s octem, ten kočičinám opravdu nevoní. Nestojí moc peněz a dá se s ním před odchodem postříkat i okolí nebo místa kolem plotu. Zkusila bych pohodit pár větviček suché, píchavé borovice nebo klacků z růží. I mulčování trávou je dobré, zadržuje i vláhu a nemusíte pak tak často ani okopávat a plít. Místo toho si můžete sednout a vyrobit pás šustivých střapců z alobalu - něco jako zvonkohru... větrníčky z plastovek a pod :). Za pokus by to stálo, co říkáte? *smich*

Jak zabránit kočce aby hrabala v záhonech,WC
Jak zabránit kočce aby hrabala v záhonech,WC #2

Jak znám naši kočku, tyhle hračky by ji spíš přitahovaly než plašily *tanec*

karlosdos*
hodnocení

Děkuji zkusím to.

id
hodnocení

0x

Sbírejte i po sousedech lógr z kávy a vylévejte na záhonky. Půdě to prospěje a kočkám to smrdí.

karlosdos*
hodnocení

Je to marné,soused je sobec jako malé tvrdohlavé dítě,Dívá se jenom na své blaho.má tam kočky slepice 10, krmení přitahuje ptáky.Já mám v zahradě smrad,muchy,trus od ptáků všude houpačka stůl lavice.Deně zachlejstané.Udávat ho nechci,protože bych tam nevydržel.Je to pozemek města ,platíme nájem,.A co z toho mám? Mrkev nemohu pěstovat,všude v záhonech jsou h...a.! Zajímavé je,že u něho né,kočka chodí jen ke mně.

hodnocení

0x

Jedině ji vytvořit někde místo se sypkým materiálem,třeba piliny,kam bude chodit raději a kde to tak nevadí.Jinak se s tím nedá nic dělat.Mně chodí kočka do Rhododendronů,protože je pod nimi hrabanka.

kockin
hodnocení

0x

Bez radikálních metod zvířeti v přirozeném chování nezabráníte a když, tak jen dočasně (viz. zalitý záhon, do mokrého opravdu nejdou). Čerstvě oseté záhonky teoreticky ochrání netkaná textilie, ale 100% to taky nebude, jelikož i tu textilii jsem občas našel úplně rozdrápanou a v záhonu nasjáno. Pokud se podaří docílit, že vám kočky nevyhrabou osivo, tak na zarostlý záhon už tentovat nebudou a když sklizeň vždy důsledně umyjete pod tekoucí vodou, neměly by hrozit ani žádné choroby, či parazité, jejichž zárodky jsou v hlíně, ulpívající na povrchu zeleniny, dobře očičtěná zelenina je bezpečná. Hlavně u dětí pak je riziko nákazy, pokud si třeba ručkama od hlíny sáhne do pusinky...a samozřejmě i sám zahradník musí dbát na mytí rukou od hlíny. Zrovna jsem někde četl, že již je stejně minimálně půlka populace promořena toxoplazmou (přenašečem jsou kočky). Ale můžeme prý být v klidu, vždyť tento parazit "pouze" negativně ovlivňuje naše chování a nakaženému okupuje nervovou soustavu po celý jeho život, jinak je nákaza asymptomatická, tak proč se plašit, že? :) Přeji pevné nervy a věřte, že když vám škodí jen jedna kočka, tak máte veliké štěstí. S námi dlouhá léta sousedila znuděná megera, která si na dvorek stáhla všechny toulavé prašiviny z okolí a pečlivě je krmila, čímž se to množilo geometrickou řadou a z našeho pozemku si to udělalo jeden velký megazáchod. Jsem asi cynik, ale strašně mně po letech života v kočičích hounech potěšila zpráva o skonu té dobré duše :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]