Nejste přihlášen/a.
Zasadila jsem ji do velkéh květináče, jak často ji mám zalít, nějak těžko to odhaduji, navrch je to třeba suché, ale nevím, jak to vypadá dole. Děkuji.
Tohle bývá zrádné. Tak do toho substrátu vrazte prst, nebo do něj píchněte špejli a po nějaké hodině ji vytáhněte, jestli bude vlhká. U dna byste měla mít vrstvu štěrku nebo keramzitu a dostatečný otvor, aby se předešlo utopení kořínků.
Já dávám tak 7- 8 cm vrstvu hrubého / asi 12mm / keramzitu do nádoby asi 34 cm hluboké. Voda proteče, ale stálá vlhkost se drží. Zdá se mi, že je to tak dobře. Keře prospívají.
Těžko říct. Záleží na velikosti květináče, rostliny, osvícení, teplotě. Borůvka chce hodně vody a když ji má nadbytek, hnijí kořeny. Máte dole v květníku drenáž?
Keramzit je blbě. Keramzit drží vodu a z pohledu kontroly zálivky je lepší tam nemít nic než keramzit.
Držím se otázky. Starosti se zálivkou ji s keramzitem pouze přibydou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.