Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mulčovací kůra pod jahody

Od: meruzalka111 odpovědí: 5 změna:

Zdravím Vás. Zajímalo by mne jeslti můžu dát mulčovací kůru pod vysazené jahody . Jde mi o to překrýt kůrou netkanou textilii. Vím že je to velmi dobrý nápad proti plevelům, ale textilie tam opravdu nevypadá dobře. Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

1x

Vyzkoušela jsem asi vše, textilii, slámu trávu, mulč a vše jsem musela odstranit. Výborně se pod tímto daří slimákům. Takže raději trochu pelvele s výbornými jahodami.

liska5
hodnocení

0x

Ono se i od té geotextilie upouští, že pod ní půda trpí, dusí se. To si spíš dovedu představit jen tu kůru. Jahodám nevadí kyselejší prostředí. Mám v kůře Rujany, ty drobné lesní jahůdky a plodí. Uvidíme, co řeknou jiní.

hodnocení

0x

Vyhoďte tu textilii a pak si tam kůru sypejte nebo slámu nebo trávu ze sekačky.

jabraka*
hodnocení

0x

Pod jahody zasypávám zem dřevoštěpkou.Je mnohem levnější jako kůra,pokud si ji nevyrobíte sami.
JABRAKA

hodnocení

0x

Na záhon jsem položil černou fólii, prořezal do kříže v místech osázení jahodami a není problém. Na krajích jsem fólii zatížil, aby ji vítr nezničil. To stejné lze udělat i s okurkami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]