Nejste přihlášen/a.
2x
První stromek potřebuje jen o třetinu zkrátit výhony.Vždy tak,aby poslední pupen směřoval ven z koruny.U druhého stromku také,ale konce zastřižených větviček by měly být zhruba v jedné rovině.Poslední pupeny zase směřují ven z koruny.Pokud je tam některý letorost dovnitř koruny,pak ho zakrátit na tři pupeny.
JABRAKA
0x
Ovocný strom má mít 4-6 základních větví, ale co strom, to originál. U vás bych zkusil výchovný řez vše zkrátit od kmenu na 1/3. Roztáhnout do koruny.
doplněno 07.04.19 12:37: A takto jsem zhyzdil višeň a třešeň. Že se to někomu nelíbí je mi jedno.
Stromy na druhém obrázku jsou OK, když víte jak řez vést, proč stříháte a co stříháte. Na prvním obrázku zapěstování povede jen k tomu, že se vám stromek v místě rozvětvování v produkčním věku rozlomí.
Čtyři hlavní větve půjdou nahoru, jen chci slunce mezi ně. Jak píšu, já to tak dělám 20 let... hodně lidem se to nelíbí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.