Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za trvalku

Od: romana6 odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

dostala jsem tuto trvalku, ale bohužel nikdo neví, co to je. Poradíte prosím?

Děkuji

Co je to za trvalku

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

viděla bych to na nějaký rozchodník /skalničku/

hodnocení

0x

Hele, co třeba tohle

belicka
hodnocení

0x

Nejblíže mi to přomíná Coral Reef 7-9 cm. Podle popisu na obrázku z Google. Nebo Reef Tetractinum.

Nejsou již v nabídce.

Všimněte si té pravidelnosti uspořádání růžice na špičce.

Magdon vložil rostlinku se zvlněným okrajem, Vaše je hladká.

www.truhlikov.cz

doplněno 05.04.19 18:44:

Na obrázky se mohou vztahovat autorská práva, tak jsem nic nevložila.

Najděte si sami na Google - obrázky - Coral Reef sedum 7, 9, nebo Reef Tetractinum. Pár by se jich tam našlo, některé mají okraje do červena, ale způsob položení lístků je velmi podobný.

liska5
hodnocení

0x

A jste si jistá, že vydrží jako trvalka venku přes zimu? Já si myslím, že to je nějaký druh Crassula /?/. Těch je hodně variant a ty větvičky tomu napovídaj. Mám sama podobné. Pak by to spíš byla pokojovka, která se dá v létě i do truhlíků, ale mráz by ji zničil.

liska5

Crassula Volkensií /převislá/ je jí podobná. Ale možná je špičatější. Coral Reef je zase víc do červena.

hodnocení

0x

Pokud jste to dostala jako trvalku - skalničku, říkejte tomu nějaké sedum nebo nějaký rozchodník. Pokud to vymrzme a byla to pokojovka, mohlo se tomu říkat nějaká tlustice. Dopátrat se přesného názvu by bylo při množství druhů obtížné. Až to pokvete, bude to třeba snazší.

Rozchodníky i tlustice patří do stejné čeledi

Tlusticovité (Crassulaceae) je čeleď vyšších dvouděložných rostlin z řádu lomikamenotvaré (Saxifragales). Tato čeleď je kosmopolitně rozšířena a zahrnuje asi 900 až 1500 druhů ve 35 rodech. Její zástupci jsou převážně suchomilné sukulenty se zdužnatělými listy. Některé druhy jsou používány jako skalničky nebo pokojové rostliny.

romana6
hodnocení

Děkuji za rady :)

hodnocení

0x

Vypadá to na nějaký druh tlustice.

liska5

Napadlo mne, že to může být nějaká Portulaca. Možná P. afra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]