Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké stálekvetoucí trvalky?

Od: boban® odpovědí: 10 změna:
Jaké stálekvetoucí trvalky na zahradu?
Znáte?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Stálekvetoucí bývají letničky. Jako třeba balkonovky / muškáty, fuchsie, vějířovky, petůnky, surfinky, bacopy, lobelky, nestařec,begonky, milionbells.../ Trvalky kvetou každý druh jen určité měsíce, mnohé jen týdny.

liska5

Trvalky v zahradě by se měly v kvetení střídat třeba: ladoňky, modřence, narcisy, kosatce, lilie, kopretiny, montbrecie, pivoňky, vřesy a vřesovce, denivky, digitálisy, divizny,... ..

hodnocení

2x

Zkuste jakékoliv chrpy, rozchodníky, orientální máky, okrasné lny, cibuloviny, co kvetou na jaře, bergenie, kosatce, bělotrn kulatohlavý, kohoutek chalcedonský, okrasné lny, jen vyjmenovávám to, co máme na zahradě.

hodnocení

2x

Opravdu stálekvetoucí a to až do zámrazu bych doporučila rudbekie, monardy a ve dvou fázích kvetoucí floxy. U floxů bych jen upozornila, že při prvním - jakoby - odvětu, se nesestřihávají, neboť mezi odvetlými květy se zhruba po pár dnech objeví znova spousta poupat a kvetou dál. Specielně floxy mám moc ráda. Mají neuvěřitelnou spoustu barevných variet, přičemž opylením a vysemeněním vznikají další jiné barvy a nádherně voní. Rudbekie jsou také krásné a monardy Bergamo přímo impozantní. Přeji šťastný výběr a hodně potěšení z kvetoucích krásek, jsou i další, jako například růže. Ostatní rádcové jistě poradí i další.

Rudbékie bych zrovna jako stálekvetoucí neřadila kvetou až v pozdním létě a na podzim.

Asi záleží na tom, v jaké lokalitě žijete. Jestli v podhůří, tak asi ano. U mě (v Polabí) rudbekie začínají kvést v poslední dekádě června a kvetou až do zámrazu.

Moc vám neporadím, ale také mám ráda, když na zahrádce stále něco kvete, proto trvalky doplňuji každý rok letničkami. Jak píše alunka, floxy jsou krásné a vděčné, ale kvetou mi až v létě.

05.04.19 18:31
hodnocení

0x

*frajer*

Jaké stálekvetoucí trvalky?

*palec*Tak tyhle trvalky ani mráz nespálí.:-D

liska5

To jsou ty jarní lodyhy bez chlorofylu *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]