Nejste přihlášen/a.
Prosím,poraďte ! Každoročně vysévám semena afrikánů - vyrostou bez problémů.Ale ! Velké problémy
nastanou,když vykvetou.Hejna vrabčáků dokáží zničit všechny květy - každodenně od rána do večera vyzobávají semena,
čímž kvítka absolutně zničí. Co s tím? Poradí někdo? Díky Vera
Vyzobávají květy nebo semena. Po odkvětu květy vyštípejte. Nasejte tolik, aby zbylo i na vás.
U mě si afrikánů nevšimnou, ale jinak paseku nadělají velkou, a ne jen vrabčáci.
Mamině olamují květy afrikánů plně rozkvetlé, semena je nezajímají. Mně jeden rok řádili na zahradě také. M.
U mně pouze vrabčáci - vytahují okvětní lístky i se semínky - myslím,že žerou ta semena,protože samotné lístky jsou vysypané po záhonu.
Vloni jsem preventivně natloukla kolem záhonku kůlky a cik cak natáhla nahusto slabou nilonovou šňůru - docela / i když ne stoprocentně/ to pomohlo,ale - estetický vjem nula a záhon špatně se pleje.
Mně takto loni likvidovali kopretiny kýlnaté - myslím, že je prostě lákaly ty pestré květy (nenechali na pokoji ani jeden). O semena jim zřejmě nešlo, protože je ozobávali, jakmile se jen trochu rozvily. Nakonec z nich nic nebylo, protože vyřešit by to šlo snad jedině hustou sítí, která by v květinovém záhonku moc parády nenadělala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.