Vedel by prosim nekdo, co je to za brouka? Mame jich stovky na fasade a kolem oken a nevime, jak se jich zbavit, tatim zadny postrik nezabrsl. Je to malicjy lezouci broucek.
Vidím, že se vám nedostalo pořádné odpovědi. Zkuste zjistit, odkud lezou. Někde musí být nějaké hnízdo a odtud se dostávají ven, protože tam patrně přezimovali. Nic neprovedou, jen vylezou a budou hledat dál. Můžete se pokusit zlikvidovat to hnízdo, pokud ho najdete. Jen pro doplnění popíšu, co jsme loni v létě viděli u jedné zateplené budovy nádraží. Někde ve škvíře měli hnízdo mravenci a protože bylo vedro, tak oni vynášeli své larvy na fasádu, protože tam asi bylo chladněji. V dalších dnech, když se ochladilo, všichni zase zalezli.
Dobrý den, mám stejný problém a jsem z toho zoufalá. Zjistili jste, co to je zac? Ja to mám vevnitř kolem oken a pořad to luxuju a stále lezou noví brouci...jsou jich stovky. Když se to někde rozmackne, tak to udělá hnusnou hnědo červenou skvrnu. Už nevím co s tím.
Dobrý deň.Nieje to čmelík?Parazit,ktorý sa v noci živí krví slepic,drůbeže a iných ptáku.Vyskytuje sa v hniezdach ptáku a v kurínech.Odtud sa može dostať i do lidského obydlí.Bývá přenašečem mnoha drůbežích patogenních činitelů, bakteriálních i virových, jako jsou plané neštovice, salmonela, virus encefalitidy atp.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.