Nejste přihlášen/a.
V koutě zahrady je po kompostu velmi dobrá půda a vlhko, ale stále stín. Napadá vás co tam dát, něco užitkového ne okrasného.
A co nějakou dýni ,která bude mít ve stínu pouze kořeny a postupně se odplazí a plod již bude na sluníčku.
Předběhla jste mě Cesmíno. Taková dýně Hokaido by byla určitě s místem zasazení spokojená. Nebo dýně olejná - skvělá na kandování. A obě jsou to dračice. Během pár dnů jsou několik metrů daleko a dokážou v průběhu své cesty přikořeňovat, čemuž já pomáhám tak, že tak zhruba po jednom metru na stonek nahrnu zeminu a má to vliv na množství a velikost plodů. Kam se hrabou prďolkové ze supermárketu, o chuti a pesticidových slupkách hokaid nemluvě. Jen do toho a pak se pochlubte s výpěstky!
Ještě bych poradila, pokud máte rád rebarboru, tak tu byste tam měli na mnoho let a jistě by se jí tam líbilo. A také je to dračice, který umí zaplnit hódně velký kout Má obrovské listy a v době květu je impozantní.
Já bych jen doplnila, že z řapíků rebarbory se dělá výborná marmeláda, takové zvláštní nakyslé chuti a kdo to nezná, tak není schopen vůbec poznat, z čeho to je,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.