Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompostér jaký pořídit?

Od: verca* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím o radu jaký si pořídit kompostér na menší zahrádku? Se dnem nebo bez dna? a jaké obecně máte zkušennosti s komostéry? Děkuji pěkně za radu, Veronika

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

V životě jsem měla dva plastové beze dna a pokaždé do několika let byly na vyhození. Snadno křupnou.Ten materiál tíhou kompostér trochu vyduje, někde to neudrží spoj a už je prasklina. Nejlepší byly komposty beze dna a ze dřeva, takové zasouvací, aby šly z jedné strany fošny odstranit a kompost přeházet a zase zavřít. Když jsem potřebovala rychle do truhlíků, tak jsem kompost lopatkou nenápadně poddolovala. Tam byl nejzralejší. Proto né dno.

jp
hodnocení

1x

Plastový nekupejte, taky jsem se ho zbavila. Bylo to obsahově nedostačující, praskalo to. Nejlepší udělat se dřeva, pár prkýnek, ohrádku, návod najdete. Komposter musí být beze dna ! To dřevo na zahradě i lépe vypadá.

72mona3*
hodnocení

0x

Také budeme pořizovat. Ono se to dělá i se dnem? Určitě beze dna. Potřebujeme, aby žížalky pracovaly ;) My to asi vyřešíme jen takovou ohrádkou z pletiva. Nějak nám na něj chybi místo... M.

re4zon
hodnocení

0x
Doporucuju udelat ze dreva nebo koupit a radsi vetsi. Postupne jsem koupil dva plastove po 470l a stejne je to po case malo. Trava, listi ze stromu a to mam hodne malou zahradu. Takze ted budu delat dreveny. Ty stavajici vam klidne prodam kdyz bude zajem jsou dobre, ale pro me male

111®
hodnocení

0x

bez dna a je-li možnosta tak svařit doplnit o prkna a bude i rozebyratelný

jabraka*
hodnocení

0x

V dnešní době jsou v módě vyvýšené záhony.Ze silnějších prken,nebo třeba z tyčoviny se udělá "bedna" o rozměrech 3 x 2 m vysoká 50-60 cm.Do ní se uloží na dno listí,drobné větvičky,štěpka a zasype mrvou.Na to 30 - 40 cm dobré země.Nahoře se pěstuje(mrkev,petržel ředkvičky,salát,vše podle libosti.Druhá" bedna" odpočívá a plní se rostlinným odpadem.Pak se zasype zase dobrou zeminou a vysadíme podzimní plodiny.

Ale rostlinný odpad lze zpracovat během léta i tak.že do vyhloubené brázdy ukládám odpad,zasypu zemí,a postupne celý rok rýhu plním.Přes zimu uzraje a na jaře/vlastně už teď ) sázím brambory.Ty tu mají za celý minulý rok připravené krmení a úroda na sebe nenechá čekat.

Takže se vyhnu hromadám a kompostérům a přitom země je zúrodněná.Dříve jsem měl několik sudů z hliníku,a střádal kompost do nich.Na jaře jsem obsah zase ukryl pod zem.

JABRAKA

floro*
hodnocení

0x

Pokud plastový, určitě beze dna. Je důležité, aby kompost měl kontakt s půdou. Jak jinak se tam rozkladný edafon (půdní živočichové) dostane? A také bez poklopu, je důležité, aby do kompostu pršelo

Za druhé, zvažte, zda je nutné pořizovat plastový kompostér. Stačí dřevěná ohrádka - 4 palety, pár šroubů na to stačí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]