Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, opět bych vás chtěla požádat o radu ohledně názvu rostliny.
Je přibližně 15 cm vysoká, s podobnou "cibulí" jako má cykas, ale listy jsou malé a oválné, velice tvrdé až rohovité. Zřejmě roste také velice pomalu a potřebuje opravdu jen minimální zálivku. Víc nevím, bohužel.
Pokusím se o víkendu přidat fotografii. Předem děkuji za snahu
S tou fotografií, to asi nebude nijak lehké, protože foťák se rozhodl stávkovat :o(
Pokud byste měli někdo obrázek rostliny, která by mohla být podle mého popisu ta správná, tak jí sem prosím vložte a já řeknu, jestli je to ona nebo ne. Jiné řešení mě zatím nenapadá...
Podle popisu by to mohla být Zamia pumila. Zkusím i obrázek, ale nezaručuji, že se mi to povede ...
Trochu jsem pátrala je to ono? Zamia integrifolia
320 x 242 px
31.55 kB alt=ZamiaIntegrifolia5.jpg
320 x 242 px
31.55 kB onclick=window.open( rostliny.net/... height=242) src=http://www.rostliny.net/img_thumb.php?adr=Zamia&src=ZamiaIntegrifolia5.jpg&newwidth=100&newheight=100>
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.