Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna motorového oleje u zahradního traktoru

Od: bubla® odpovědí: 1 změna:
Dobrý den,chtěl bych se zeptat zda mám vyměnit olej u motorové sekačky s motorem brigs$straton,naposledy se měnil při 50ti motohodinách i s olejovým filtrem.Sekačku jsem bohużel na poprvé poškodil tím že jsem nalil olej ale nezavřel výčko a olej asi po půl hodině začál téct na motor ale na motoru to naštěstí není znát.
Moje otázka zní má cenu vyměnit olej teďka při +-120motohodinách a dá se vyčistit olejový filtr?
Mám rád když vše funguje tak jak má a proto bych radši vyměnil i olejový filtr ale nejlépe kdyby se dal vyčistí a napýt nový olej (2l).
Myslíte že krátkodobá jizda s otevřeným výčkem oleje mohla motor poškodit? Podle mě né,protože tam nějaký olej byl a ne všechen vytekl,jestli jsem takhle jel hodinu maximálně.
Dá se vyčistit olejový filtr? Vyprat?
Bude mi do této sekačky vyhovovat olej od výrobce?
Asi by to měl být on když je to pro čtyřtakt.
agrozet.cz/...
Poraďte prosím

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Servisní intervaly jsou předepsány výrobcem. Pokud máš do intervalu ještě většinu, tak jen dolij olej a neřeš to. Pokud se již blíží výměna, udělej to komplet. Filtr se mění vždy za nový!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]