Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levandule v květináči vadne

Od: zdeni odpovědí: 7 změna:
Levandule lekarska zakpupena pred 4mi dny nezalevala jsem hlina byla vlhka. Je umistena na slunecnem miste. Co delam spatne? Diky
Levandule v květináči vadne

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zřejmě neděláte špatně nic. Rychlená rostlina za skleníku přišla do horších podmínek a odchází. Buď si zvykne a vzpamatuje se nebo ne.

doplněno 16.03.19 15:09:

Nakupujte u zahradníků a v době, kdy rostliny rostou bez rychlení.

jofa*

Podle mne je (byla) chyba ji umístit okamžitě na slunce i když za oknem. Musí si zvykat.

hodnocení

1x

Levnadule patří ven, mám ji na balkoně.

zdeni
hodnocení

Takto vypadala pri zakoupeni a po 4 dnech uvada. Dekuji za odpoved. Je neco jak bych ji mohla pomoci aby se vzpamatovala?
Levandule v květináči vadne #2

hodnocení

0x
Jednou jsem takhle zakoupila více bylinek,jako Vy.
---
Když začaly vadnout,zasadila jsem je do truhlíků ven.
Vida,chytly se :)

111®
hodnocení

0x

já bych ji vyndal s květináče a podíval se jak je moc mokrá...a když bych ji vracel dal bych jí drenáž a trocu nového substrátu, nemá ráda moc hlínu v přírodě žije na suchopáru a vápenitých skalách

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Vaše rostlina má měkké konce, jejich svěšením reaguje na přemístění. Tak na týden papírem chraňte před přímým slunkem; můžete i párkrát přestříknout rozprašovačem. Tak po 3 dnech by se měla vzpamatovat. Pokud ne a konce budou usychat, klidně je ostříhejte, obrazí vám. Ven zatím určitě ne. Doteď byla v teple a vlhku skleníku, byl by to pro ni další šok. Nepřelévejte, ale nenechte ani vyschnout. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma levandule

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]