Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rostlinky po vyklíčení uvadají

Od: polokuk odpovědí: 4 změna:

Zdravím, zasel jsem pár semínek různých rostlin a některá vyklíčila a rostou a některá vůbec ne. Ale co mě nejvíc štve, že některá vyklíčí a poté co vyrostou jeden, dva lístky, tak chcípnou. Vím, že pro běžné zahrádkáře je to banalita, ale já jsem super-začátečník, tak mi prosím, řekněte co dělám blbě. Jde vždycky o celý druh. Třeba rajčata, aksamitník, bazalka, lobelka rostou a po vyklíčení neuvadl ani jeden. Z některých nevyrostlo vůbec nic, ale třeba ještě nevyrostli, nebo jsem to málo zalil. Ale celer, majoránka a kustovnice udělala přesně tohle. Dělám všechno takhle: Používám "výsevní substrát", kelímky od masa s dírama dole, zalévám rozprašovačem (než vyklíčí tak ráno a večer, po vyklíčení jen večer) jen substrát (nekropim listy) všechno zaseto do rastru cca 10-15mm.

Díky za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Hledejte "padání klíčících rostlin". Mizerný substrát.

polokuk
hodnocení

Aha, díky. Přesně odpovídá.

hodnocení

0x
Mel jsem půjčený mikroskop, často to dělají různé houby,třeba šedá plíseň, často to není ani okem tak vidět, ze by to bylo šedé

111®
hodnocení

0x

Použijte proti padání klíčících rostlin Previcur..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]