Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikace fialové květiny viz. foto

Od: sirko odpovědí: 6 změna:

dobrý den, jak se prosím jmenuje tato kytka?

jak dosáhnu toho abych měl taky takovýhle hezký řádek?

po odkvětu zastřihnout až k zemi?

děkuji

Identifikace fialové květiny viz. foto
Identifikace fialové květiny viz. foto #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

4x

Jsou to Astřičky, bývají různě vysoké, dělí se odkopky a stříhají se po odkvětu - já to nechávám až na jaro. M.

sirko
hodnocení

dobrý den, díky za komentář.

a jak prosím docílím tvaru jako na fotce - dlouhého řádku?

díky

lenkap*
hodnocení

3x

Je to Hvězdnice keříčkovitá,astřička podzimní...A jak píšete po odkvětu ostříhat u země.

sirko
hodnocení

dobrý den,

a jak prosím docílím tvaru jako na fotce - dlouhého řádku?

díky

hodnocení

0x

Astřičky stříhám až na jaře při rašení.

belicka
hodnocení

0x

Je to velmi jednoduché, protože tato květina se velmi dobře rozrůstá, rozděluje, a tedy množí.

Na okraji záhonu si vyryjete odpovídající pruh, podle toho, jak široký chcete. Buďto máte kvalitní půdu, nebo si tam navezete trochu kompostu a promícháte.

Máte-li mateční rostlinu, tak ji vyryjete a oddělíte jednotlivé stonky, povětšinou na každém bývá pár kořínků. Pokud si koupíte novou rostlinu, tak těch odělků bude málo, nejlepší je od nějakého zahrádkáře. Ale i z té koupené si můžete udělat základ na příští rok, rozroste se.

Až budete mít dostatek oddělků, tak ty v pravidelných odstupech, cik cak zapícháte do země a zalejete.

Za rok se okolo každého objeví plno nových odnožů a za dva roky máte koberec.

Rostlina zarůstá velice rychle a garantuji Vám, že abyste udržel rovinu k trávníku, budete muset rýčem odsekávat.

Je to plevel.

Měla jsem pruh podél celého domu a rozdávala jsem po sousedech. Nakonec jsem to zlikvidovala, to každoroční odstřihávání odkvetlých částí byl úmorné.

Hledejte typ nízké, a tmavě modrá - modrofialová. Ne ty světlé. Nebo mě se nejvíc líbily ty tmavší akorát.

Ty jsou nejhezčí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]