Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bonsai Myrta - co je špatně?

Od: facojurka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám doma v pokojové teplotě cca 20°C tuto bonsai - Myrtu. Mám ji již dva měsíce a pomalu začíná jakoby usychat - nevíte co může být příčinou? Zalévám ji rosením jednou za pár dní a jednou za delší domu ji zaleji do květináče.

Poradí mi někdo co to může být?

Bonsai Myrta - co je špatně?
Bonsai Myrta - co je špatně? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

0x

Nerosit, ale zalévat - rostlina vám usychá. Rosí se tropické rostliny ne rostliny původem ze středomoří.

A samozřejmě co nejvíce světla, ne tmavý kout v rohu místnosti.

facojurka*
hodnocení

Díky za odpověď.

hodnocení

0x

Začíná usychat, protože ji necháte usychat. Kytky se musí zalévat. Stále vlhký, ne přemokřený, substrát. Těch dvacet je na zimu taky dost. Přestaňte kolem prášit vodu a začněte pěstovat. I kdyby úplně opadala, na jaře obrazí (když ji tedy nenecháte uschnout úplně)

facojurka*
hodnocení

Díky za odpověd. Hned ji pořádně zaleji.

belicka
hodnocení

0x

Myrtu, pěkný, zapěstovaný keřík jsem dostala jako svobodná holka /13-14 let/ od babičky. To je podle tradice, kdy si svobodná holka pěstuje tuto rostlinu, aby měli svatební hosté kousek větvičky s bílou mašličkou na hrudi a též na výzdobu auta.

Co si pamatuji, tak mě nabádala, že zemina v květníku nesmí nikdy vyschnout úplně, jakmile vyschne, tak se poroučí celá rostlina. Též nesmí ale ve vodě stát.

Samozřejmě se mi ji podařilo zcela vysušit, lístky ovadly a opadaly.

Takže udržovat zeminu stále vlhkou a napište, jestli vydržela a někde se obnoví. Pokud je bonsai v nízké misce, péče bude o hodně náročnější, protože zemina bude rychle vysychat. Ustřihněte kousek ještě pěkně zelené větvičky a dejte do vody. Pustí kořínky a budete mít od mateční rostliny nový tríbek, kdyby se tahle již nezachránila.

Ale popravdě, jako bonsai mi to moc nepřipadá, pouze stříhané, aby nebyla rostlina moc velká, kmínek by mohl být tvarovaný. Kromě toho myrta jako bonsai bude velmi náročná na péči. Po svých zkušenostech s myrtou /měla jsem ji i později/ bych zvolila jiný druh rostliny.

facojurka*
hodnocení

Díky za vyčerpávající odpověd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]