Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstuje někdo vaccinium corymbosum

Od: aja1946® odpovědí: 3 změna:

Koupila jsem jednu jednu borůvku, je pravda, že musím mít ještě jednu, je to opravdu nutné a pokud ano, tak jiný druh nebo stejnou,děkuji

doplněno 12.03.19 16:13:

Kamarádkamá osamělou borůvku na zahradě a plodí, bohužel neví jakou.Není to tím, že tam má jeeště jiné keře a stromy?Mám tu borůvku na terase a nešlo by teda k ní koupit něco jiného? Nevím totiž kde sehnat další borůvku, objednání jedné rostliny se vůli poštovnému nevyplatí. Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jiný druh ne, ale jinou odrůdu kvetoucí ve stejnou dobu jako ta vaše. Některé odrůdy jsou samosprašné, takže opylovače nepotřebují, avšak opylovač u těchto samosprašných značně zvedá plodnost. Tak si vyberte.

doplněno 12.03.19 16:17:

Borůvka se opylí zase jen borůvkou. Jiný keř ani strom tomu nepomůže.

belicka
hodnocení

0x

Ano jiný druh, je to nutné pro opylení.

vilik*
hodnocení

0x
Občas omezenou nabídku vídám v Baumaxu nebo v Obi, ale nejlépe se obrátit na slušné zahradnictví, třeba i předem telefonicky.
Borůvky v nádobách jsou horší na pěstování, takže bych osobně volil co nejméně vzrůstnou a nenáročnou odrůdu, například u mě Northland nebo i Duke, pokud mám opravdu tyto. Jsou i nové odrůdy, takže výběr jistě máte.
Dejte si pozor na substrát a zálivku, stejně ale myslím, že v nádobě budete mít menší šanci na úrodu.
Kdybyste sháněla informace předem, mohla jste objednat nebo dojet koupit odrůdy najisto, v tom případě by se vám i vyšší cena za poštovné vyplatila, protože byste mohla vybírat podle vzrůstnosti, doby zrání a velikosti plodů. Teď už máte jednu rostlinku doma a tedy menší možnost výběru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]