Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimní cibule

Od: androijd odpovědí: 6 změna:

Má někdo zimní cibuli, má několik názvů, znám ji jen pod -zimní cibule, ošlejch, poschoďová cibule. Nechává se stálev zemi brzo z jara se používá nať, v létě narústají tzv. Pacibulky, těmi se množí, ale, i se používají v kuchyni jako normální cibule. Měla jsem ji spoustu let, ale náhle se mi stratila. Pokud ji někdo máte a můžete mi ji poskytnout , tak vám předem děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

belicka
hodnocení

0x

Právě je doba na výsev. Můžete zkusit vysít a když se zadaří, tak budete mít velkou zásobu. Nebude to ale hned. Také mi po určité době zašla. Asi potřebuje občas nové stanoviště.

osiva-semena.cz/...

doplněno 11.03.19 22:30:

Tak, tak. Měla jsem ji od sousedky, která měla velký trs. Když mi zašla, tak jsem k ní šla pro další, ale ouha, též s křížkem po funuse.

Tak jsem ji minulé jaro vysela a letos z nich mám nitky, tak nevím, jestli se to rozjede a něco zesílí a bude to ono. Co teď čtu, tak se má vysévat až v létě, já ji mám vysetou od jara, tedy rok a tak nevím, jestli vůbec něco udělá.

V obchodech ovo-zel ji čerstvou nekoupíte, nanejvýš na trhu u zemědělců /možná Praha - Holešovická tržnice/ ale ta semínka jsou možné koupit všude, kde prodávají cibulky květin a semena.

androijd
hodnocení

Pod jakým názvem jste koupila semena, nevím totiž, jak se správně ta cibule jmenuje. Tady na mě všude koukají jak když chci něco z marzu. Vůbec to lidi neznají. Za odpověď děkuji

liska5

Ten pán, co mi ji dal, říkal, že se v obchodě těžko sežene, že tahle cibule patří mezi ty, co si sousedé darují.

liska5
hodnocení

0x

Já mám něco podobného a říkám jí sibiřská. Zatím nic moc. Čekám, až se rozjede. Ten, co mi ji loni daroval, měl velký zdravý trs na slunném stanovišti nahoře na terasovitém pozemku.

Pokud neseženete, existuje taková společnost GENGEL, která sdružuje lidi, co pěstují a tím uchovávají, staré odrůdy zeleniny, bylin i dřevin. Centrum má ve Veselce u Trhových Svin. Tam se dá doptat. Nebo vyhledat v seznamech konkrétního pěstitele.

veronica
hodnocení

0x

Prodává se pod názvem Cibule sečka, odrůda Bajkal. Místo pacibulek plodí semena a má minimum šlemu v listech oproti verzi s pacibulkama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]