Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Narašené rouby na roubování?

Od: aloisb® odpovědí: 4 změna:

Mám dost bujně rostoucí tzv. špendlíky a chtěl bych na ně naroubovat slivoně. Rouby mi přivezla dcera z Moravy, ale už jsou trochu narašené. Chtěl bych roubovat za kůru. Mohou se ještě ujmout?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x

Za kůru se dá roubovat v době vegetace, ne teď.

hodnocení

Díky, tak počkám, protože to jinak než za kůru neumím*frajer* A rouby dám do ledničky.

 

hodnocení

0x
Na roubování je moc brzy.
Na to máte ještě více než měsíc čas.
---
Rouby vezměte a uložte je do lednice.
Pozor,nikoliv do mrazáku *stop*

 

hodnocení

0x

Dobrý den,rouby by měly být vždy nenarašené.oni ikdyž se chytnou,tak můžou za krátko pak uschnout,jelikož díky narašení,ztratí určité živiny.Roubování slivoní,květen, červen,pokud za kůru.jinak kopulací březen..Asi bych riskla udělat tu kopulaci,tím nic neztratíte a když se nevydaří,tak odeberte rouby,příští rok ,nejlépe v lednu a uchovávát v chladu při -3až-5 stupnů.Pokud v lednici,tak v navlhčeném igelit.pytlíčku..

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]