Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Desinfekce studny, čím, stříbro jsem nesehnal

Od: 111® odpovědí: 8 změna:

doporučili mi Savo originál, ale to se mi tam lít nechce...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

3x

Nevím sice, co je to Pionýr, ale přítok do studny je asi větší, než výkon čerpadla, takže bude třeba použít nějakou výkonnější kalovku. Jinak se běžně používá Savo nebo chloramin. Podrobněji je vše popsáno zde:

ireceptar.cz/...

111®
hodnocení

děkuji , kouknu..hodnotím

figurek*
hodnocení

2x

To teda nevím kdo radí čistit studnu tak, že se do ní něco nalije.

Studna se přece dizinfikuje jinak. Vypumpujete z ní vodu, vytaháte všechen kal, oškrábete a ostrým proudem vody opláchnete stěny. Pak teprve použijete dezinfekci. Rozkok vody a dezinfekce steče na dno a vy ho musíte hned odčerpat a pak pár dní mohutně odčerpávat všechnu nasbíranou vodu. Teprve potom je studna vydezinfikovaná a voda zase pitná.

111®
hodnocení

dobře, ale zapoměl jsem uvést že není pitná, jen zálivková, vyčerpat se mi ji nepodařilo nikdy a to tam jsou 3 čerpadal Pionýr

myslím že se tam lilo koloidní stříbro? nebo co se to prodávalo v drogeriích

hodnocení

2x

Kdysi mi studnaři čistili studnu a štěrkovali dno. Pak mi dali Chloramin a řekli mi, že až nasákne vodu, abych do ní nasypala určité množství toho Chloraminu na noc a od doby co nasypu, tak už vodu nepoužívat až do rána. Myslím, že jsem ten Chloramin rozpouštěla v vodě, je to prášek. Ráno byla voda trochu cítit také jakoby chlorem, ale stačilo chvilku odtočit a bylo to v pohodě. Ale tenkrát jsem tu vodu používala i jako pitnou. Dneska mám studnu také jen na zalévání zahrady, tak tam už nic nesypu. Proč chcete vodu ve studni čistit, když ji máte pouze na zalévání?

Dezinfikovat.

host
hodnocení

2x

Desinfekce sice vyčistí vodu, ale neodstraní zdroj znečištění. Zdroje zničištění by byly na dlouhé povídání, mnohdy je lidé přehlížejí a netušejí že vodu znečišťují. Některé lze odstranit a jiné těžko. Nejsou to jenom zdroje z vlastního domu, nebo ze sousedství, ale někdy i z větších vzdáleností. Některé sezóní a některé trvalé.

111®
hodnocení

děkuji všem tak to asi nechám tak pokud tam neplave nějaká utopená myš..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]