Nejste přihlášen/a.
Dostala jsem tři výhony dlouhé asi 30 cm, zatím jsem je dala do vázy, ale moc tam nedrží, mám počkat až pustí kořínky nebo je rovnou zasadit? Děkuji.
2x
Ze zkušenosti z práce: darované nebo vyžebrané kytky voskovka (hoya carnosa), voděnka (tradescantia), šáchor (cyperus altenifolius), africká fialka (santpaulia), zelenec (Chlofophytum comosum) a další a další podobné darované kytky jsme v práci vždy dali do kelímku s vodou (odříznutý spodek od PET láhve), nechali normálně na pracovišti na okně nebo na světlém místě, kde není průvan a zalévali odstátou vodou z PET láhví.
Teprve když se zakořenily, tak si je zájemci přesadili do květináčů s vhodnou zeminou, dali na své pracoviště nebo odnesli domů a tam dali do květináčů. Většinou se chytly všechny, je ty, které byly na parapetu nad radiátorem ústředního topení se při růstu nahnutí přes okraj /voděnky/ spálily, nebo když o víkendu topič netopil, tak některé nastydly a zašly. Nemluvě o tom, že v době dovolené je nikdo nezaléval ale i tak většina, pokud měla dost vody, normálně vydržela a navíc začaly kvést.
Závěr: voskovku klidně nejdřív do vody a teprve až bude mít kořínky, tak do zeminy. Třeba i po roce ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.