Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem si v Kauflandu koupil 2x bazalku , 1x mátu , 2x pažitku a 1x meduňku . Přesadil jsem je do větších květináčů a použil jsem substrát na byliny . Hnojit to budu podle návodu na lahvičce . Zajímá mě jen pár otázek. Můžu je nechat už na otevřeném balkoně? Nezmrznou mi tam? Můžu je rosit rozprašovačem s odstátou vodou? A naposled, jak často je mám zalévat?
Děkuji za odpovědi a přeji hezký a úspěšný zbytek dne
Tyto bylinky, které jsou rychlené, nejsou určené k delšímu pěstování. Sama jsem to zkusila a nikdy to nevyšlo. Nerostly, prostě pak už neobrostly. Kupte si raději semena a zasaďte je do květináčků dle návodu a vyjde Vás to na pár korun. Ale už jste tyhle koupil, tak ven je určitě nedávejte a neroste. Venku je zima. Já bych Vám poradila, abyste je raději spotřeboval, dokud jsou ještě k jídlu. Neočekávejte, že se Vám rozrostou v keříky, které budou dále obrůstat. Zajdou, i když jste je přesadil. Je docela možné, že zajdou i dřív, než kdybyste to neudělal. Oni to totiž pěstují v nějakém substrátu, který je plný speciálních hnojiv. To za prvé a za druhé, mají k tomu pěstírny, ve kterýchjsou takové podmínky, kterých doma nikdy nedosáhnete a ta rostlinka je na to zvyklá. Já už bych to nekoupila nikdy, je to jenom takový obchodní trik, že si člověk myslí, že mu to bude doma obrůstat dál a pak je zklamaný.
Moje zkušenost je, že ty ze supermarketu jsou na jedno použití a dál už jsem je nikdy nepěstovala- zašly...Rozhodně je nedávejte ven jsou rychlené na brzkou spotřebu . To jen abyste nebyl zklamanej, že vám dál nerostou ...nejlépe zajít později do zahradnictví a koupit si tam sazenice.
tady si pus´tte video zrovna to vysvětluje
Jaké jste si koupila bylinky, pokud jde o ty co se běžně prodávají v sámoškách za 36 Kč, tak ty jsou určeny k rychlé spořebě, ty většinou nevydrží. Já si kupuji bylinky na tržišti, už zadřevaňatelé - majoránku, rozmarýn, oregáno a j. a všechny překají i zimu na balkoně, alespoň letos mi přečkalyA měla byste uvést jaké, některé potřebují vodu, jiné spíše sucho.
Ten dotaz jaké, platí k tomu, zda jsou to ty levné, jak píšu
Doufám, že každou máte zvlášť. Nejchoulostivější z nich je bazalka. Na slunném vnitřním parapetu ji postupně konzumujte. Ven ji ani nedávejte, než příjde teplé počasí, jaké vyžaduje, tak už ji budete mít sklizenou. Obroste dodatečně již jen málo. Zálivku potřebuje častou, ale neutopit. Máta, meduňka i pažitka by mohly něco vydržet, ale jestli jsou z těch rychlených druhů, tak bych je vystrčila na balkon maximálně v teplých dnech a večer zpět do místnosti. Máta se Vám nejspíš v květináči rozjede vyvoří oddenky,má ráda vlhký polostín, nedala bych ji na ostré slunce! Meduňka ráda slunko, klidně i písčitější sušší půdu.Se zálivkou opatrně. Jak ji necháte vykvést, tak semínka z ní vám budou klíčit všude. Pažitka určená k rychlení obvykle venku neprospívá. Raději ji nedávejte na plné slunko a konzumujte ji. Svoji si raději vypěstujte ze semen. Moje zkušenost ale je, že pažitka v květináčích nikdy není tak pěkná, jako ta, co má spojení se zemí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.