Nejste přihlášen/a.
Hledám na internetu a asi zadávám špatný název. Jedná se mi o sladkovišeň, která se jemnuje buď "amarela" nebo "amrhela", která má velké sladké skleněné plody trochu i nažloutlé. Poradí mi někdo, jak se tato odrůda sladkovišně správně jmenuje a případně, kde by se dala sehnat? Měli jsme ji u babičky v Dobřichovicích u Prahy a nám dětem moc chutnala.
K Morele ještě přidám odrůdu Amarelka. stareodrudy.org/...
Sehnat? V odkazu píšou, že ji mají skladem za 210.
Tuším, že když jsem odkaz dával, tak byla. Kdo zaváhá,...
Visnu "Amarelka Kralovska" mnohi premenovali na visnu "Favorit" ! Pred 30 rokmi sme ju zakupili a bola po cely cas vynikajuca!, az pokial nam ju traktorista vylomil pluhom. Potom sme ju zakupili pod menom "Favorit" z Prahy. Je rovnako skvela! Ale rad by som upozornil; ze ziadny strom neda, nedorodi tu istu harmoniu a vyvazenost chuti ako nas oblubeny strom, pretoze i my ludia, napriek tomu, ze mame tolke zhody, sme odlisny. Ta chut visne Favorit je na 80-90% zhodna s nasou starou visnou Amarelkou Kralovskou, ale nie je a nikdy nebude identicka ! Nielen pre tolke mutacie stepenia, ale Uz pre samotny fakt podnoze, teda ineho podpnika. Kazde drevo je jedinecne a vynimocne aj vo vztahu k chuti. Ti ktory to popieraju, tvrdia tak z nevedomosti alebo na zaklade predsudkov. Tak ako napr. u vina su ludia, ktory dostali dar selekcie pri vyhodnocovani chuti a kvality, rovnako je tomu aj v inych nespocetnych oblastiach.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.