Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký štěpkovač? Florabest?

Od: aloisb® odpovědí: 14 změna:

Uvažuji o zakoupení štěpkovače větví. Vyrábí se 2 druhy : Nožový a ozubený válec. Domnívám se, že by byl lepší ten ozubený válec, protože jde tiše. Co říkáte rádcové na tento typ : lidl-shop.cz/...

Nebo víte o lepším v ceně okolo 3000 Kč? Děkuji předem.

Jaký štěpkovač? Florabest?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ozubený je lepší,sám táhne klacky.

hodnocení

Ještě mi není jasné z návodu to seřízení přítlačné desky. Píší tam, že by se mělo otáčet tím regulačním kolečkem, až začnou padat hliníkové piliny. To není mezi ozubemním a deskou téměř žádná vůle? Máte s tím nějakou zkušenost?

asd1

Když žere piliny z desky už je moc a výrazně snižuješ životnost desky. Jak začne lehce škrtat tak stop. Mezi deskou a zubem by měla být minimální vůle tak aby to nežvejkalo tenké větvičky, ale přeštíplo je na kousky...

Někdy je to "šiška" a škrtá jen místy, v tom případě taky stop při prvním lehkém škrtnutí.

asd1
hodnocení

1x

Podobný mám asi 10 let od Hechta a spokojenost, kupodivu pořád jede :D

MTF. slabší, dražší a s reklamací vás vyfakujou = bral bych Lidlovku...

hodnocení

0x

Myslím, že je to dobrá volba. Máme tento mountfield.cz/... a spokojenost. Jen u všech těchto mašinek je problém s hodně tenkýma, pružnejma větvičkama. Jako čerstvě nařezané větvičky vrby´to neveme, musí se nechat proschnout.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Záleží na tom, zda chcete kompostovat nebo biohmotou topit (drtit nebo štěpkovat). Koupit v obchodě typu "Rakve-biče-olejovky" bych nedoporučovala. Nevěřte tomu, že oni mají stroje s tichým chodem. Tiše jdou do doby, než tam šoupnete větev. Pak "řvou" všechny. Zajděte do obchodu se zahradní technikou. Mají velký výběr, v různé kvalitě i ceně, navíc poradí. Taky mají akce, takže lze koupit kvalitní za slušnou cenu. My koupili německý drtič Scheppach v akci za 4.000,- a už 8 let jede bez poruchy jako drak. Má silný motor, navíc má i zpětný chod (když se vám zasekne větev) a pojistku pro automatické vypnutí při vzpříčení velkého kusu (se suky). Ida

asd1

To je stejná čína jak ta Lidlovka, dost možná i horší ;)

Tohle všechno jsou kolovrátky na slabé větve. Větev síly ruky to nevezme, tak se musí silnější vyřezat/ vystříhat.. To jsou ale štěpkovače řádově dražší a jako pohon se používá traktor ;) Nejlepší je šťepkovač který sežere i trámy. Ale na větvičky ze zahrady i tohle bohatě stačí.. Mám asi 10 velkých ovocných stromů = větví halda každý rok a v pohodě zvládá..

jabraka*

Samozřejmě to nemní profesionál,co žere i trámy.Ten ale nekoupíš ani za 50 000Kč.Moje zkušenost je taková,že pokud se s ním slušně zachází,poslouží na zahradě dobře.Jen je potřeba všechno zelené,co ze stromů odříznu ,ihned zpracovat.Zjistil jsem na vlastní kůži,že po 14 dnech větve uschnou a stroj si s nimi sice poradí,ale to,co držím v ruce,cítím ještě za dva dny.Syrové dříví rozseká klidně,bez rázů.Horší je to s tenkými větvičkami-ty pak hodím do kompostu.Od doby,kdy vše rozštěpkuji,zamulčuji nejen prostor kolem jahod,ale i kolem rajčat zkrývám bramborové keříky,aby nevyschly a všechny cestičky okolo plotu.

JABRAKA

asd1

Asi to tak nevyznělo, ale já to chválim, za ty prachy super. Silnější větve obzvlášť z tvrdého dřeva to chce za syrova, když vyschnou tak má problém i s 2 cm. Slabé např. vrba naopak lepší když proschnou. Lepší by ale byl takový co zvládne sílu ruky (6-7 cm), nemuselo by se to přebírat a vystříhávat silnější = bylo by to výrazně pohodlnnější.. Takový ale znamená vyrobit si ho sám a stál by tak 20k (kdo nemá dílnu a materiál po ruce)

Větve tlustější než cca 3cm každý raději hodí do kamen či na táborák než do štěpkovače ;)

asd1

Do kamen házim štěpku, suché kousky hoří výborně. Pohodlnější než porcovat 3 cm větve ručně a i to zabere míň místa.. Mám na to takové silo nahoru sypu a dole vybírám lopatkou... A fakt by se hodil štěpkovač co sežere aspoň 7 cm (nůžky už to nevemou a na pilu to je ještě slabé.. Prostě uříznout větev a nasekat na kousky, v silu uschnou a pak kamna...)

hodnocení

0x
Soused má velice podobný a je spokojený. Já mám ten nozovy a nic moc. Špatně podává a je velice velice hlučný.

hodnocení

Děkuji všem za rady. Jdná se mi skutečně o zpracování slabších větví. Ty silnější pořežu na cirkulárce a spálím.

asd1

Na to co nevezme štepkovač a na cirkuli je to zase zbytečně slabé jsou výborné nůžky, můžu doporučit od Extolu (příjemně překvapily): dvourucni-nuzky.heureka.c/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]