Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Najdu teď v lesích lysohlávky?

Od: houbar odpovědí: 13 změna:
Vím o jednom místě kousek severně od Brna, kde hodně rostou lysohlávky a teď bych je chtěl poprvé v životě jít sbírat pro osobní použití. Dřív jsem si je vždy jen kupoval. Moje otázka je - rostou i teď? Vím od známých, že ještě v zimě rostly, což na internetu se většinou udává od konci léta až do konce podzimu, ale prej rostou i dřív i později. Pokud to nějak narušuje zdejší pravidla, tak se Vám případně omlouvám.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Mne spíš dojímá Váš nick houbař*zmateny**smich*

houbar
hodnocení

Menší joke, no :D :D

hodnocení

1x
Snadná odpověď - nenajdeš. A nenašel bys je v lese ani kdyby byla jejich sezóna. Rostou v trávě na louce.
houbar
Jojo, spletl jsem se :D vím, že rostou na loukách, které bývají v blízkosti lesů :D

kepler*
hodnocení

0x

Výskyt lysohlávek je silně závislý na konkrétních podmínkách lokality a v některých letech se zcela vytratí i na tradičních nalezištích. Je jich kolem 80 druhů, ale dá se říci, že rostou hlavně na podzim a v zimě je jejich nález prakticky vyloučen. Rozhodně bych si s psylocybinem nezahrával, tenhle halucinogen už zabil hodně lidí. Ne přímo, ale blbec pak nekontrolovatelně vyvádí. biotox.cz/...

houbar
Tak kupoval jsem je od člověka, který je v zimě (měsíc zpátky) sbíral a nasbíral jich poměrně dost, tak nevím, no...
Tak jinak že blbec vyvádí, to je všechno o člověku a ne o těch houbách. Vím o lidech, kteří z toho mívají poměrně často "bad tripy", ale já je užíval i v extrémních dávkách (kolem 200 kusů na jeden trip) a zatím se mi nikdy nic moc nestalo, i když ty stavy byly šílené. Samozřejmě taky vím, že když se mi nic nestalo, neznamená, že nikdy nestane. Já jsem si těchto věcí všeho vědom, samozřejmě a případně jsem tomu schopný i při silných dávkách předejít a omezit nebezpečí

hodnocení

0x
Tady už chybí jen dotaz na kontakty drogových dealerů :) Ten nemám, nikdy jsem to nepotřeboval. Nicméně s lysohlávkami je známo plno velmi špatných zkušeností. Ti "známí" Ti to pozapomněli zmínit...

liska5
hodnocení

0x

Říkáš, že jsi omezil nebezpečí, ale jak víš, že máš v pořádku játra?

Já bych neochutnala, ani špetičku. Považuji to za sebepoškozování, a na to se mám ráda.

archbli
mushroom-magazine.com/...
Není to tak, jak si myslíš. Alkohol je v tomto ještě horší.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Já bych vás varovala před lysohlávkami sbíranými v zimě, notabene na konci zimy. Jsou to především houby, a jako takové jsou po několikerém zmražení a rozmrznutí plné jedu. (A to platí i o houbách jedlých.). Tak aby se vám nesešly účinky, které chcete, s jedem po několikerém přemrznutí, a vy jste se prachobyčejně neotrávil. Ida

lanyzbily
hodnocení

0x

Já o žádným spotu nevím, ale mám podobný problém. Víte někdo o konkrétním místě Brno/Znojmo?

kek
Už si nějakej spot ve Znojmě našel?

hodnocení

0x

Jsem taky HOUBAŘ, ale trochu jiný, než Ty. Lysohlávky mě nelákají. Ale včera jsem zase donesla malý košíček hlív. Něco bude pod maso a něco na falešnou dršťkovou. To když si dáš, máš nebe v puse. A rázem zapomeneš na pitomé lysohlávky.

Až se vyloupne jaro, začnou růst smrže, kačenky, šťavnatky březnovky, později i čirůvky májovky. Hub najdeš určitě dost. Nechápu, proč ses upnul právě na tento hnus fialovej. A ještě to kupovat. *bzum* Chlapče, chlapče...Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]