Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nekvetoucí růže - co je špatně?

Od: hanap* odpovědí: 4 změna:

pred dvemi lety jsem si koupila na zahradnickem veletrhu kerik zlute ruze, kerik byl krasne rozkvetly. Prodejce mi poradil ho zasadit na slunnem miste, pudu hnojit a udrzovat vlhkou, coz jsem udelala a delam. Ruze se pekne usadily, ke konci roku odkvetly. Loni bohuzel zadna ruze na keri nevyrazila a letos take ne. Manzel mi na garazovou stenu pripevnil drevenou ohradku a ker se nadherne rozrusta, ale bohuzel uz druhym rokem nekvete. Jedna se o vyslechtenou ruzi bez trnu. pobliz ruze mam zasazeno nekolik bambusu, ktere behem dvou let take nadherne vyrostly a stale se sami rozmnozuji. vsem rostlinam, kerum a kvetinam se mi v zahrade dari, jen ta ruze nechce kvest. letos ani loni jsem bohuzel byla mimo mesto a nemohla jsem si dojit na veletrh a zeptat se prodejce, co mam delat. Neporadite mi nekdo?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

2x

Dost záleží na tom, jak je růže hnojena, jak je pěstována a zda má i dostatek vápníku, který ke svému růstu nezbytně potřebuje.
Další možností může být, že růže vymrzla a roste místo ní divoká podnož, ovšem ta by asi měla trny. Bylo-li by možné vložit fotku?
Hezký den.

hodnocení

0x

Z textu je patrné, že se růže rozrůstá do rozměrů vyžadujících ohrádky (či dokonce podpůrné konstrukce?). Byl na rostlinách proveden střih?

hanap*
hodnocení

ano ruze se nadherne rozrusta, podpurnou konstrukci mam. Tchyne, vasniva zahradkarka (ruze ma nadherne) mi ker zastrihla na jare. Zkousela jsem udelat fotografii, nicmene je videt pouze zeleny kerik a to je vse. Listky vypadaji jako od normalni ruze, ale jsou o polovinu mensi.

Pak bude asi pravdě nejblíže al bunda...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]