Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naházet hlínu na hladkolistou petržel?

Od: boban® odpovědí: 5 změna:

Zapomněl jsem sestřihnout jednu hladkolistou petržel, před sněhem byla ještě docela hezky sytě zelená, teď je na ni sníh. Až sníh roztaje, bude obleva a pak opět přijdou mrazy, mohla by podle mě vymrznout, není lepší na ni naházet třeba 10cm kypré půdy, aby byla schovaná? Nebo bych tomu uškodil?

doplněno 05.02.19 20:16:

minulou zimu mi právě hladkolistá petržel vymrzla(a to už byla dobře zakořeněná-měla 2 roky), jak byla chvílemi obleva, tak se probouzela, pomaličku vylézala a pak přišly opět mrazy a bylo po ní...právě proto si říkám, že zakrýt půdou by byla jistota, ale zase nevím, jestli nemůže pod tou půdou uhnít?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Naházejte pro klid duše, na jaře odstraňte nebo nechte tak, jak je. Ona si poradí.

jabraka*
hodnocení

2x

Petržel docela dobře přežije i mráz.Pod sněhem je dobře chráněná.

JABRAKA

liska5
hodnocení

1x

Petržel mi pokaždé po zimě vzešla bez zasypávání. Nikde jsem ani zasypanou petržel neviděla, leda sklizenou v krechtu. Co někdo dělá, je zakrytí záhonu s petrželí bílou netkanou folií.

hodnocení

@liska5

@jabraka

mrazy bez sněhu hladk.petržel zlikvidují snadno, zvlášť, když se chvílemi mezi mrazy otepluje a ona vylézá. A v posledních letech máme ty zimy dost zákeřné-teplé i mrazivé

tentato
hodnocení

0x

To si myslím nebude dobré. Sníh zhruba odhrabte.

Uřízněte pár větviček a přikryjte chvojím ze smrku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]