Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ačokča pestovani

Od: betonova® odpovědí: 7 změna:

Jak se pestuje .ACOKCA.DEKUJI.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nároky a pěstování zhruba jako okurky, potřebuje oporu.

lidus*
hodnocení

2x

Vyzkoušela jsem se zvědavosti, pěstuje se snadno jako okurky s oporou ale plody měly tak 10-15cm, poměrné tenké lusky a chutné to také moc nebylo.

hodnocení

2x

Pěstuje se podobně jako okurky (okurky pěstuju zásadně na výšku! - na pletivu apod.), jen bych řekla, že nemá tak velké nároky na teplo.

Plody nejsou sice velké, ale je jich hodně - plnila jsem podobně jako dělám plněné papriky, přidávala do leča, prostě všude tam, kde je žádoucí zelenina.

Mám i zamražené a občas je přihodím do nějakého jídla při vaření.

acokca
hodnocení

2x

Na štítě hospodářské budovy ve výšce 4 m je upevněna trubka a od ní visí 2 pruhy ovčího pletiva k zemi, na záhonku je to upevněno. Kupodivu se jí daří i 5 let na stejném místě. Sklízím ačokču denně i ze žebříku ploty maximálně velké 3 cm. Ty nemusím čistit od tvrdých semen jako u větších plodů. Vždy se něco zapomene sklidit a plody přerostou (i 15 cm), na těch si pochutnají slepice. Malé plody chutnají opravdu jako hrášek, trošku větší plody jako paprika.

Začíná rodit až v srpnu i když při horkém létě jako v loni to byl začátek července. Rodí až do zámrzu. Pro 4členou rodinu stačí jen 4 sazeničky a to i zavařuji, mrazím. Předpěstuji si je v kelímku za oknem jako okurky.

doplněno 04.02.19 18:33:

oprava : ploty maximálně velké 3 cm, néééé,

plody maximálně velké 3 cm

acokca

Tyhle malé plody chutnají jako hrášek.

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x

Ono jí existuje víc druhů.Já už dva roky pěstuji tuhle a sice u některých píší, že chutná jako papriko-okurka, ale tahle teda chutná jenom jako okurka. Plody jsou malé, ale je jich opravdu hodně. Mají ji rády děti, asi se jim to líbí. ;) Pěstování je opravdu snadné. Já je mám venku, ale sazenice si předpěstuji a sázím až po 15 květnu. Nedoporučuji čekat, až jsou plody větší, než ty 3 až 4 cm, protože pak je ta šlupka trochu tvrdší a už nejsou tak křehké.

vilda*
hodnocení

0x

Ačokča co popisujete že chutná jako hrášek vůbec neni náročná na pěstování pouze vyžaduje tu oporu jak už bylo odpovězeno jinak tato rostlina roste dost bůjně a dobře klíčí -

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]