Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oleandr - opadávají květy

Od: broskva odpovědí: 6 změna:

Prosím radu,co dělat když opadávají květy z oleandru.Co může být příčinou.Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Slunné místo, bohatá zálivka, jednou týdně hnojen - ideální péče současného období. Má ji?

Prohlédněte, zda na rostlině nejsou škůdci (mšice, červci či štítenky)

medvedmonika*
hodnocení

0x

Podle mých zkušeností může oleandr klidně stát stále ve vodě. Pak by neměly květy opadávat.

broskva
hodnocení

Dobrý den,děkuji za odpověď,já mám ale tak trochu strachprávě z toho,že je přemokřený.Mám ho v asi 8kg hlíny a dávám mu tak litraž litra půl vody denně a včera jsem koukala,že i listy sem tam žloutnou.D9ky za odpověšď

binka*

Ale kdepak, přemokřený určitě ne. Já do mého oleandru liji pětilitrovou konev. Opravdu může přímo stát ve vodě. Současné počasí ale oleandrům moc nepřeje, chtělo by to přímo sluneční úpal. Nemáte ten Váš na dešti? To také nemá rád!

broskva
hodnocení

tak to možná bude tím,mám ho venku a teď bohužel pořád prší.Také mě napadlo,jestli nemá malou nádobu.Je skoro metr vysoký amátak 8-10 lirovou nádobu?zatím díky

broskva
hodnocení

děkuji za radu,oleandr jsem prolila vodou důkladně a pomohlo mu to,květy přestaly hnědnout a opadávat.Ještě jednou díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]