Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název štíhlé vysoké zahradní květiny

Od: pepina511* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, za boha si nemůžu vzpomenout, jak se jmenuje vysoká štíhlá kytka vzdáleně podobná divizně, která dřív kvetla v každé venkovské zahrádce. Má velké květy v různých barvách a myslím že stonek a listy jsou takové lehce ochlupené. Pravděpodobně je to trvalka. Díky za radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Slézová růže - topolovka?

cs.wikipedia.org/...

Název štíhlé vysoké zahradní květiny

liska5
hodnocení

2x

Potvrzuji, že určitě slézová růže. Kdysi jsem je sháněla, abych měla všechny odstíny barev.

hodnocení

0x

Náprstník (digitalis)?

cs.wikipedia.org/...

:)

pepina511*
hodnocení

Myslím, že je to ona, díky moc.

Tento obr. náprstníku je velmi podobný divizně:

Název štíhlé vysoké zahradní květiny #2

pepina511*
hodnocení

Děkuju Louiso, ale je to ta Topolovka.

22.01.19 13:23

*palec2*

sida*
hodnocení

0x

Toplolovka, neboli proskurník či slézová růže. Je to krásná statná dvouletka, léčivka, která se vysemeňuje a na stanovišti vydrží spostu let.Včera jsem koupila semena na zahrádku.:)

Název štíhlé vysoké zahradní květiny #3
tentato

Snad Vám podle návodu vzejdou.

Já jsem semena /krásné červené/ získala minulé léto v Praze z květníku a na internetu se dozvěděla, že je potřeba je před zimou zapíchnout hned do země, aby přešly mrazem.

Také se na ně moc těším, první rok by neměla kvést, až druhý. Tak snad uvidím.

jabraka*
hodnocení

0x

Slézovka není trvalka.Stejně jako divizna se musí na podzim semena zakořenit v zemi kde vyroste a druhým rokem vykvete.Ale možná že vykvete už na jaře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]