Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uschla palma, zaříznutí?

Od: danakra odpovědí: 2 změna:

Mám dotaz, během půl roku mi začala palma usychat, vždy jsem uřízla celý list a vyrostl i list starý list, ale byl už suchý, nyní jsem uřízla poslední list starý. Vyndala jsem palmový stonek z květináče, očistila kořeny a zasadila do nové hlíny. Nevím však jestli poroste, palmá mám už 16 let a byla vždy nádherná. Stonek je silný a dlouhý 50 cm, mám ho zkusit zaříznout? Děkuji za odpověď Dana Kratochvílová Třebíč

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Čemu říkáte palma? Palmě nebo dracéně? Foto napoví.

hodnocení

0x
A co to máte za palmu? Jestli nevíte její název, vložte aspoň foto. Pokud to je datlovník (palma datlová) tak ta přirůstá neustále novými listy ze svého středu. Listy, které zůstávají na obvodu, tak postupně sesychají, což je zcela normální proces.Tenhle druh palmy bych tedy určitě neseřízla.
doplněno 20.01.19 19:11:

Jestli však máte toto, tak si přečtěte zde :

poradte.cz › Zahra/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]