Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je na listech?

Od: tazatelka odpovědí: 7 změna:
Obě draceny v obývacím pokoji tak sca metr od okna od radiatoru..napadena akorát jedna dracena. Nevíte co to je? Díky .
Co to je na listech?
Co to je na listech? #2
Co to je na listech? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jestli puklice neobjevíte,může to svědčit i o nedostatečné zálivce. Ta vzniká u starších rostlin tím, že kořenový systém vyplnil veškerý prostor květníku a voda není nasáknuta v substrátu. Tím je porušena rovnováha mezi substrátem, kořeny a zemí a rostlina se chová jako nedostatečně zalévaná. Mimo váš dotaz, vaše draceny jsou jinak nádherné.
tazatelka
hodnocení

Díky ☺

tazatelka
18.01.19 10:49
hodnocení

Co to je na listech? #4
bekycek*

Možná puklice, prohlédněte všechny listy jestli tam nejsou takové hnědé hrbolky, nám takhle napadly banánovník

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Mě to taky připadá jako mechanicky poškozené. Tak pokud to není od savého hmyzu, může to být od nějakého domácího zvířátka či ptáčka. Nemáte třeba kočičku, která si hrála s listem a drábky či zoubky poškodila, nebo andulku? Ida

tazatelka
hodnocení

Mám kočky ..ale ty listy jsou vysoko .

hodnocení

0x

Dobrý den,těžko říct,ale připadá mi to napadené.Nic nezkazíte,když koupíte postřik isekticid,třeba na třásněnky a podobné a ve vaně pořádně ošetříte,nestříkejte si to v bytě..Bylo by jí škoda,takové pěkné,vzrostlé rostliny.Ten poškozený list bych odstranila celý..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]