Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rýmovník, na co si dát pozor

Od: aja1946® odpovědí: 9 změna:

Zatím už 5 rýmovník, které jsem ze sklenice, kde pouštěly výhonky, zasadila do květináče, mi během pár dní zahynuly. Nevím, co jsem dělala špatně. Nyní mám dva krásné výhony s kořínky ve váze a bojím se je zasadit. Děkuji za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x

Já nevěděla, že se nemají řízky nechat zakořenit. Vždy jsem je sázela až z kořínky a nemámm problém. Vím, že rýmovník nemůžu mít na sluneční straně, tam se mu nedaří, slunce mi spálí listy.

Pokud sázíte do stejné zeminy, zkuste jí vyměnit za jinou. Jak často zaléváte? Já tak jednou za týden, možná i za víc.

hodnocení

Kořínky jsou krásné, připadá mi škoda je ulomit a dát tam jen říhzky. Zalévala jsem je taky tak,možná ta zemina nebyla sypká ale tvrdší a nebyl by problém kde jsou? Měla jsem je na okně na sz, před ním je balkon a nebo vlevo od tohoto okna ve stejné místnosti. A jaký mají má nárok na světlo a teplo, stude ou místnost nemám, mám jednopokojový byt.

hodnocení

2x

Rýmovník jsme nejdřív dali na 14 dní do skleničky, pak do substrátu. Celou dobu byl na okně (na západ), zaléván podle potřeby aspoň jednou týdně. A úplně rostl před očima, snad o cenťák denně. Teď jsme z něj udělali sirup, už měl tak 80 cm a začínali jsme se ho bát.

liska5
hodnocení

1x

Je háklivý na přelití a přímé slunce. S vodou velmi opatrně. Mám jeden pokusně ve chladné místnosti. Zaliju opravdu kapičkou asi co 10 dní. Chlad mu tedy nevadí, ale přelití ano.

hodnocení

0x

Řízky sázejte rovnou do substrátu bez předchozího zakořenění ve vodě.

hodnocení

0x

Ájo, mě taky rýmovníky nejedou. Mám jich tu už 12 (2x vysazené řízky po 6) a ujaly se jen ty zakořeněné z vody (celkem 3), z těch vysazených rovnou do substrátu se ujaly 2 a 7 jich už není *zed* a ty dva zakořeněné rovnou se mi nelíbí, možná i ony půjdou... Zkouším teď podruhé jinak zalévat (méně, bála jsem se, že jsem přelívala), ale je to to samé.

Jestli máte krásné výhony, nechala bych je ve váze, ony vydrží. Tak nějak to vidím já, že je hnusná zima, ono se jim prostě nechce. Únor snad bude lepší.

hodnocení

0x

Taky je dáváme do vody zakořenit, když pustí kořínky zasadíme do koupeného substrátu s aktivním humusem. V létě zaléváme občas naředěným roztokem z kvasnic. Rostou jako diví v polostínu.

annab
hodnocení

0x

Rýmovník jsee už několikrát sadila z vody do květináče a vždy se mi ujal. Rýmovník nemá rád, když se přelévá, nemá rád prudké ostré sluníčko a pozor jestli ho nemáte někde, kde může být průvan. Myslím, že není nad bylinku, která pomáhá při nachlazení.

Rymovnik jsem nechal zakorenit do vody, do květináče položil tak,aby kořeny byly az ke dnu květináče a zaléváme jen do misky!
V tom je myslim klic k úspěchu-nesmi mít mokrou půdu. Je na parapetu a svítí na něj primo Slunce od rána do poledne. Roste jako Zeman po Becherovce *palec2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]