Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zachranit kaktus?

Od: eset* odpovědí: 5 změna:
Dobry den.Kamaradka asi pred mesicem presadila tento kaktus do hliny a jeste poradne zalila.Vyndala jsem ho tedy z kvetinace,tyden nechala volne lezet na novinach a uz je 3 den zasazeny v suchem pisku s minimalnim mnozstvim substratu.Mam ale obavy ze ho nezachranim.Zelena spicka je cim dal tim min zelena.Poradi nekdo co udelat,aby nezahynul?
Jak zachranit kaktus?
Jak zachranit kaktus? #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Kamarádka udělal vše naopak. Kaktusy se před zimou nepřesazují a v zimě se nezalévají. Přezimují se bez vláhy při teplotě 12°C. Moje rada - vyhodit a na jaře koupit nový. A přes zimu nastudovat, jak se kaktusy pěstují.

hodnocení

4x

Myslím, že už nic neuděláte.

elane
hodnocení

2x

Tenhle kousek už asi nezachráníte, ale můžete zkusit seříznout zdravou špičku a zasadit jí. Alespoň to tvrdí zde: cs.wikibooks.org/... Potíže: Měkká, zavlhlá spodní část rostliny, "propadání"do substrátu Řesení: Neexistuje; zdravé části lze odříznout a znovu zasadit

Něco k tématu píší i zde: zahrada.cz/...

eset*
hodnocení

0x
Dekuji.Taky jsem si rikala ze ten vrsek uriznu zasypu drevenym uhlim a necham par dni volne zatahnout a pak polozim do kvetinace se suchym piskem.

jp
hodnocení

0x

Nezalévat, dát do chladu, seříznout a zasadit až tak v dubnu. Čím více tepla, tím možno více vláhy a naopak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]