Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jméno téhle kytky

Od: zavinac® odpovědí: 14 změna:

Zdravím,,znáte někdo jméno téhle kytky? děkuji

Jméno téhle kytky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

7x

Zdravím. Toto je Calathea triostar. Kytka ozdobná listy, která nesnese slunko, jinak vydrží skoro všechno. Ida

doplněno 12.01.19 20:21:

Zdravím. @hrdaalena, jelikož vás už trochu znám a vím, že chcete věcem přijít na kloub a ne se tu "hádat", píšu tento dodatek. Jedná se skutečně o Calateu "triostar". Asi se shodneme na tom, že Triostar znamená trojbarevnost. Ale kytka Stromanthe Sanguinea patří sice do čeledi Marantaceae, to znamená, že má stejné nároky na pěstování, jako ostatní marantovité, ale její vzrůst je do výšky i šířky 1,5 m a listy má dlouhé 45 cm. Kytka na fotce má listy, vzhledem ke květníku a prostírání, velikosti Calatey. Vzhledem k několikaletému bohatému trsu se nejedná o mladinkou rostlinku stromante, ale o rozrostlou kalateu. Jinak, listy se oběma neobracejí směrem k slunečnímu světlu, slunko nesnášejí, rostou v tom nejspodnějším podrostu, kam slunko "nedosvítí", proto jsou přes den buď ve vodorovné poloze, nebo skloněné k zemi. Naopak v noci se zvedají. Čerpáno z: Velké encyklopedie květin a okrasných rostlin od kolektivu cca 300 světových odborníků. Ida

hodnocení

Aha,tak ona proto sroluje listy,,,děkuji

floro*

Listy sroluje, když má málo vody (v létě) nebo i méně světla (v zimě).

Nezaléváte méně?

72mona3*
hodnocení

4x

Mohlo by se jednat o Stromanthe. Možná. Ale foto je mizerný. :) M.

floro*
hodnocení

4x

Calatea i Stromanthe je ta stejná a tatáž kytka... *smich*

72mona3*

*smich* fakt? Tak to mi uniklo. Sakra! *klik*

hodnocení

4x

Bohužel pro tentokrát s floro® nemohu souhlasit, protože to jedna a tatáž rostlina není. Sice jsou obě z čeledi marantovitých, ale rod Calanthea je pouze příbuzný s rody Maranta, Ctenanthe a Stromanthe. Pravdou je, že jednotlivé rostliny si jsou tak podobné, že jsou často jedna z druhou zaměňovány. Přikláním se k hahanaj a 72mona3 , správný název je Stromanthe Sanguinea ,Triostar´ .Listy se obracejí směrem k slunečnímu světlu a v noci se skládají( svinují) jako tzv.modlitební ruce. Je to-charakteristický rys zástupců této rodiny.

hodnocení

Ano--máte pravdu díky

72mona3*
11.01.19 18:18

hahanaj*
hodnocení

2x

je to stromante- mám ji doma - nyní mi moc neprospívá

hodnocení

a také se jí stočí listy?

hahanaj*

ano stáčí se jí listy-zítra ji vyfotím za světla ...taky mi žloutne, jako vám

hodnocení

Ona údajně ty listy svine na noc a ráno je opět natáne do původního stavu

hahanaj*

slíbila jsem fotku- spoustu listů jsem musela ostříhat- suchá není ...tak nevím?Už ty listy ani nejsou tak zbarvené

Jméno téhle kytky #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]