Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoční kaktus

Od: lukac odpovědí: 11 změna:

Dostal jsem snítku vánočního kaktusu,po zakořenění stále nekvete,již čtvrtý rok,mohu mu nějak pomoci aby opět kvetl? Děkuji za rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

2x

Vánoční kaktus je tropická rostlina tím pádem krátkodenní, tzn. že pro indukci kvetení potřebuje krátký den. Na podzim, kdy se dny u nás krátí, jej umístěte do chladnější místnosti (ale s dostatkem světla, ne do tmavé chodby) a úplně omezte zálivku. Za pár týdnů (tak měsíc až dva) by měl kaktus nasadit poupata.

sebod*
hodnocení

1x

A já doplním floro. Kaktus miluje letnění někde venku, třeba v polostínu nějakého stromu.

hodnocení

0x

Mám je ve studeném pokoji a na chodbě, na okně, tak od října kvetou. Nehnojím a moc nezalévám.

elane
hodnocení

0x

Aby Vánoční kaktus kvetl na Vánoce, nemá se od poloviny srpna do konce září zalévat.

Když si odpočtete příslušnou dobu (počet týdnů) od Velikonoc, bude kaktus kvést na Velikonoce.

Nikdy jsem ho neletnila.

*jasne*

jáho zalévám i v tuto dobu

elane

Tak to vidíte ájo, mě o Vánocích kaktus vždycky kvete, a já vlastně ani nevím proč! *smich*

hodnocení

0x

Dobrý den. My máme vánoční kaktus třetím rokem a vždycky vykvete. Loni vykvetl v druhé polovině listopadu a pořád je rozkvetlý. Ale koupil jsem už zakořeněnou rostlinu. Ze řízku nevím, jak to kvete.

Vánoční kaktus

hodnocení

0x

Jak se to má dělat máte napsáno. Vánoční kaktusy mám na jihovýchodním okně celoročně v místnostech, kde se v zimě topí na min. 24 stupnů, máme poměrně suchý vzduch a rostliny nerosím vůbec, zalévám stejně po celý rok, neletním. Z toho plyne, že je vše úplně špatně. Dobře je pouze to, že každoročně kvetou. Tak si vyberte.

floro*
Mozna mu staci to, ze je prave na tom jihovychodnim okne.
Tim ma prave ten kratsi den (odpoledne a vecer relativne mene svetla).

hodnocení

0x

Vánoční i velikonoční kaktus mám celé léto na plechu severního okna a zalévám a hnojím jako ty v truhlících. Pak je mám v ložnici, kde je chladno. Zalévám tak jako ostatní kytky. Vánoční kvetl v říjnu a v listopadu. Velikonoční kvete teď, ale odkvétá a nasazuje nové květy už skoro měsíc. :-D Po odkvětu vánočního, jsem je vyměnila a na rohu skříňky, kde se mi zdá, že je více světla a menší průvan, zvláště teď, v zimě.

doplněno 06.01.19 10:15:

Maky, tvoje pochvala mě velice těší. Děkuji. *pusa*

Vánoční kaktus #2
Vánoční kaktus #3

babkazov, to je velká krása. *tanec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]